Jumaat, 21 Mei 2010

Kembali Single-Mingle...


~...assalamualaikum...~


happy weekend!!


best jugk kan kadang2 hidup bdikari...
rase da cukup beso utk buat itu ini... haaahaaa

well.. actually aku nk ckp pasal ayah aku sbenarnya entry nie...wehooo..
bukan per, smlm bru je mak aku btolak g Selangor..
ckgu2 punye program ape hentah..
lps tu aku tgk ayah aku tu mcm cacing kepanasan,
buat itu xkena, ini xkena... hehehe..


xsmpai sejam mak aku pegi dia dh tnye mcm2 soalan..

ayah : akak lapar tak? nk makan ape mlm ni??

nampk sngt dia takot anak dia mati kebuluran.. haha
almaklum lah... dlm rumah ni tinggal kami bertiga jer.
nk harapkan adik bongsu aku masak, humm...
xberasap la 2 hari dapo umah aku...
dia kalo mintk tlg g kedai je yg dia reti...
start moto kehulu kehilir je status dia.


sblm mak aku pegi dia da pesan,


mak : mlm ni pegi mkn umah along ye.. mak da bg thu.. brekpes esok pg akak buat nasi lemak taw... mak dh buat sambal kosong tinggal dlm freezer... nnt akak tinggal goreng bilis... ikut la, sotong kering pun ade.. rebus telur skali, adik tu makan nasi lemak ngan telur je... tgh hari ngan esok2 tu pandai2 la ye...


haaa tgk... last2 aku jugak yg bguna.. hahha
bgun subuh td xde spe kejut, kunci jam pun tidak..
elok je ayah kuar g masjid nk solat subuh,
aku terus bagun tanak nasi lemak ngan jerang air..
lps tu rebus telur skali ngan panaskan sambal..
smbil tunggu nasi nk masak bleh la kejut adik aku yg liat tu.


lps solat subuh hidang2 sikit...
buat air teh satu jug...
milo satu mug..
milo tu budak kecik tu punye... 
aku layan teh mcm org tua2.. hahahaa


pk2 balik sblm ni xde punye aku nk masak pagi2 buta cmni.
paling tidak buat air jer laaa...
yg len serah pd yg pakar...
tetibe hari ni rase mcm best la pulak masak2 ni..
ish.. talent da ade, cuma kena rajin...
gile masuk bakul angkat sendiri aku ni.. wahahaha




da boleh kawen la mcm ni kan ayah???

4 ulasan:

perondajaketbiru74 berkata...

hmmm suspen jgk tjk entry u ni...hehe dah bole kahwin ler tu..

zaza berkata...

hehe.. sje tarik phatian... weee~

LepLop berkata...

weh nanti masakkan untuk aku.. aku lapar ni

zaza berkata...

xde hal...
dtg je umah aku...
nnt aku masakkan... hehe

nuffy

Pengikut