Khamis, 27 Mei 2010

Macam Mana Nak Pos Chocalate?



malam ni aku nk citer perihal coklat yg aku beli kt Langkawi nun... family gathering ari tu punye shopping mak aihhh hbs 3 bulan gaji aku.. perhh.. nasib baik la duet tu gaji buta punyaaa, xde la terasa sngt... wahahaha... aku cuti 3 bulan gaji jalan ea tuan-tuan n puan-puan... weee~



actually yg dlm pic tu coklat yg dibahagikan utk dikirim ke Gelang Patah... tp mcm mana nk post ea... sebahagian drpd coklat2 tu cpt cair.. kang dh smpai kmpg, ibu bukak jer dh lembik semacam... adesss... sadis je kat situ.. cmne ea??



yg beli utk dmakan drumah sudah licin ea tuan-tuan dan puan-puan... almaklum saje la, satu rumah ni mmg hantu coklat.. dgn anak2 buah 5 org tu, satu hari satu lori coklat pun sah2 habiss... smpaikan aku tpksa sorok ckt dlm bilik supaya xkelihatan dek budak berlima tuh.. tension jer...



Aiman : Mama Tam, Eman nak coklat tu...

Aku : x boleh la syg, coklat tu nak kasi Papa Has nanti...

Aiman : Alaaa... suh je Papa Has beli sendiri, tukan Mama Tam punye.

Aku : mane boleh, kena la kongsi2 makan, sian Papa Has nnt dia nangis

Aiman : Papa Has kan da beso, dia xnangis la Mama Tam..

Aku : nnt ea Mama Tam beli utk Eman lain kali....




amik kau pndai sngt berjanji, smpai hari ni dia ingt... tiap2 hari kalo nmpk muka aku sure dia akan ckp, 'mama tam da beli coklat eman?'... fuhhhh... fad-up aku mcm ni... apsal hah budak kecik ingtan punyee la kuat tmbah2 kalo bab2 janji ni.. adess...



xpe la.. kang aku kasi cornetto ok la kot.. mane nk cari coklat2 tu semua kt perlis ni... xkan la nk g langkawi pulak smata2 nk beli coklat tu aje?? adoiii...



hah berbalik pd tajuk,
cm ne ea aku nk pos??? adoiii... tgh pening kepala ni... nk balik johor tu 50-50, ingt nk bg by hand jer... tp kaki aku smpai ari ni xok lg.. mcm mana nk balik johor dohh... naik turun bas lagi, kang xpasal2 smpai je sane terus pengsan xleh bangun terus... haaa sape nak jawab...huhu

2 ulasan:

Mr. J pengeRindu berkata...

huh.. 3 bulan gaji ko habis untuk shopping... ganaihh,

salam kenal,
www.pengeRindu.com

zaza berkata...

Mr. J pengeRindu : hahaha... dh aim awal2 utk family gathering.. xde la totally hbs dkt shopping aje.. yg len termasuk jugak, cost2 sampingan yg len.. weee

nuffy

Pengikut