Khamis, 6 Mei 2010

MC 42 Hari

salam..

wallaweiiii... ni sngt teruja giler smpai teketar jari aku gian nk nulis kt sni dooooh.. nmpk sngt poyo's dwajah mu wahai cik zaza... urm.. alhamdulillah, doa aku smlm dmakbulkan walaupun diawalnye sedikit diduga...


as my doc said, dia nk aku refer to DR. YAZID, so aku pun pegi la hospital walaupun dlm keadaan yg aku xbpe selesa gtu.. smpai2 jer makcik nurse kt ctu ckp 'doc yazid xde la dik, dia ade seminar kat........' ok!! mula2 tu mmg hilang punca la.. sbb MC aku tamat semalam.. mcm mane pun aku kena smbung MC utk ari ni n seterusnya jugak sbb opis aku nk MC tu utk masukkan gaji aku... rugi weh cuti 3 bulan tanpa gaji... so pk punye pk aku ajak la my mom pegi klinik kesihatan...


smpai jer penuh kt ruang menunggu mat2 terap yg xberapa nk hensem... aku pelik laa, asal aku pegi klinik kesihatan mesti ade mat terap, asal nmpk mat terap mesti kt klinik kesihatan... npe ea?? askar2 ni semua xcukup antibodi ke hape... adoooiii... atau diorg dtg nk buat medical check-up?? mgkin la jugak....  yg aku ni dh melilau cari kt mane tmpt kosong nk duduk lps amik no... disbbkan aku tgk semuanya dimonopoli oleh mat2 terap yg menggelikan pandangan aku, so aku sanggup tunggu kt kerusi luar...


skali mak aku ckp npe xduduk kt dlm... aku kasi jelingan padu punye kat mak aku... terus dia phm, smbil gelak sorg2... mmg berapi la tgk mak aku perli depan2.. tp dsbbkan pagi td aku ayu semcm so kena control la ckt muka tu.. biar dr kuar rumah smpai blk nnt keayuan tu xhilang... wahahaha... gila perasan oh ini perempuan... ngee~


pendek kata, dh masuk jumpa doc pun xde masalah.. bila aku ckp nk smbung MC.. itu perempuan xckp bnyk terus kasi MC...



doc: adik nak cuti smpai bile??

za: smpai appoinment kt kelantan nnt 16hb jun... boleh??

doc: ari tu operate kat mane?? tangan ea?

za: apsal la ko tak bace kat rekod tu... femur tu tangan ke? Tak.. kat peha..

doc: o0ooo... ok lah sy bg smpai appoinment awk nnt..



gila kelakar la doc tu, terang2 kat kertas tu tulis RIGHT FEMUR mau tanye lg operate celah mane... nasib baik aku jawab peha, kalo aku ckp kepala apa mcm maaa?? hahaha... kira punya kira semua 42 hari lg sblm appoinment aku kt kelantan nunnn... punye la happy, siap ckp kt doc tu, 'thanks doc, luv u....' terkedu nurse kt sbelah tu... nasib baik la doc perempuan, kalo doc laki?/ hahaha.. ko pk la sendiri... weee~


punye semangt lps je hbs urusan kt situ terus menuju ke opis tercinta... wahahha.. mintk tlg mak aku la masuk bg MC tu kt admin... sementara tgh tunggu tu tibe2 aku nmpk sorg mamat ni... mmg aku kenal, dulu kitorg sama2 keje kt skolah menengah mak aku.. pelik jugak, ape mamat tu buat kat situ.. aku pun panggil la dia kejap...


faizudin : wei za.. aku jumpa mak ko kt dlm td..

za : ko keje sini ke faiz??

faizudin : aah.. junior ko lah.. ni bila ko nk masuk kje...

za : bulan 7 nnt.. skg aku MC lg... ko bahagian mana???

faizudin : akaun juga... sbelah meja ko jer.. smoga cpt smbuh la ek.. aku nk g cawangan jap, ade hal..

za : owh.. ok2... nnt kim slm department kita ye...

faizudin : insya allah....


pastu dia pun blah nek moto... huhu... sngt tidak ku sangka... admired aku dlu skg ni kje satu tmpt ngan aku... time college dlu pun aku mentor dia.. walaupun dia senior aku, tp aku grade dlu... sbb dia kena repeat paper accounting... budak business tibe2 masuk bab akaun ni mmg mcm tu la jadinya... tp xsemua laaa.. ade juga yg berjaya... hehe...


aku admire dia dulu pun sbb time tu aku single... housemate aku lak slalu je buat skandal.. nk pulak kalo kitorg balik kmpg mesti skali... nek bas sama2,.. mau la org xckp mcm2...


tp skg aku dh setia pd yg satu... wahahah.. insya allah la... doakan yg terbaik jer... semoga allah lindung aku dr segala hal yg xelok...





p/s : selamat bercuti lagi zaza!!!! hehehe.. ;)

3 ulasan:

intanurulfateha (◡‿◡✿) berkata...

.mak aii
.lamenye MC
.i plng lame seminggu je hehe

.btw, jage peha elok3
.tkut injurt lg =)

zaza berkata...

intanurulfateha : thanks sis, hehe...

zaza berkata...

intanurulfateha : thanks sis, hehe...

nuffy

Pengikut