Khamis, 20 Mei 2010

Puasa?? Erk...

~...assalamualaikum...~



pagi td bagun solat subuh terus bjaga smpai pkul 10,
alhamdulillah,
akhirnya bjaya xtidur lps subuh..
tp itu pun sbb ber-blogwalking, kalo tenet xde amacam??
tp lps pukul 10 tu paham2 jelaaaaaa...
Zzzzzzzz


hari ni encik bf sms bg thu sakit kepala,
so that's mean jgn la nk mengada2 nk request itu ini..
 i hope he will be ok lps telan panadol td...
tetibe dia bg thu,

Has : Ma dah hbs puasa ganti??

OMG!! sakit2 kepala pun sompat lg ekau bertnya soklan cmtu..





lps tu bru la pegi selak calender yg tgantung kat hall rumah tu.. rupenye lg 2 bulan lebeyy je lagikk kite akan menyambut ramadhan... gembira sngt2 la, sbb last year punye ramadhan so sweet la aku rase kan... sbb terlalu bmakna n dpenuhi dgn ape yg aku hajatkan... ape?? xpyh cite la k.. kang riak, habis pahala ciput aku tu... selalunye one month before ramadhan aku akan make my own preparation, cthnye mcm taun lps la settlekan mane patut utk psediaan nak raya... totally taun lps aku shopping online jer, beli kain pasang utk buat kebaya from indon, shawls n wedges segala... taun ni pun ingt nk cmtu... bg aku save money n save time la kalo shopping online ni... sbb kebnykan org, bualan puase ni nk komited pd amalan2 ibadahnye.. so xnk la bazirkan mase dgn pk nk shopping sane sini...


tiba-tiba....





bru perasan puasa ganti aku ade lg 4 hari... nasib baik la encik bf ingtkan, kalo tidakkkkk... sumpah aku da terlupa.. aishhh... teruk btol la aku nie..


so plan nk buat isnin n khamis skali amik pahala puasa sunat hari tu... so 2 in 1 lah... mak ade bg thu kalo nk pose lebih niat pose gantikan utk arwah p.cik skali... insya allah kalo kudrat ni ada... lgpun rasenye ayah dh gantikan, tp xsure plak... so, doakan la supaya isnin ni aku bleh buat pose ganti, encik bf ckp dia pun nk pose gk sbb mls nk g makan... ade patut mcm tu??  susah jugak dpt bf yg kurang mkn ni... tp aku tgk bdn tu steady jer.. huhu



bila ckp pasal bulan pose ni bru tingt,
taun ni bulan pose aku kat office la...
taun lps aku tanam anggur jer,
cm ne ek dgn keadaan opis yg maha sejuk tu..
boleh ke aku btahan??
xpe2.. insya allah... kena yakin.. mesti boleh punyer..


dulu zaman blaja lg penat..
jalan kaki dr rumah sewa ke dewan kuliah..
skali pegi balik dah 20 minit,
boleh pulak aku puasa walaupun berpanas..
see??
so xde hal la... hehehe


cuma sadis ckt mgkin taun ni berpuasa without him..
him?? sape??
alaaa mamat tu laaa..
tp xpe lah... semua tu ujian... 


so kpd blogger2 yg buat online shopping tu inform aku k... mmg aku tgh cari kain pasang nk buat baju raya... sape2 yg jual shawl tu pun xpyh segan2.. aku ni jns skali rembat 3,4 pasang... bukan mbazir yer, tp kasi adik aku skali.. skg ni dia pun dh mula nk bjinak2 dgn on9 shopping ni... ehehehe..

k lah.. dah tea time ngan family... wa out dlu k... daaa

2 ulasan:

nabilah_2908 berkata...

hutang puasa sy ada sehari lagi..smpai sekarang tak ganti2 lagi..huhu.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
CARA MELETAKKAN LINK BERSAMA KOMEN ANDA

zaza berkata...

nabilah : waaa bestnyee... da nk hbs yer.. huhu...

nuffy

Pengikut