Ahad, 9 Mei 2010

TPK...

julung2 kalinya fmly aku nk buat gathering...  pd mulanya aku mmg xbrapa setuju memandangkan ramai yg xdpt nk bg komitmen, i mean abg2 aku semua xdpt join...  itu kah yg dnamakan gathering? kalo sorg dua xdpt join dimaafkan la tp ni skali 4 org abg aku serentak tak dpt nk join..  dgn keadaan kesihatan aku skg ni yg semakin merosot mmg aku xrasa gathering kali ni will make me happy...



bukan aku xsokong usaha 'kakak tiri' aku tu utk bkumpul satu keluarga...  pd aku, aku xkisah, malah aku happy...  tp buat plan tu biar la kite satu fmly dpt sama2 bcuti...  yup, mybe susah nk arrange bg semua ikut but kita bleh plan dlu...  bukan tup tup jer nk buat mini gathering without bincang sesama adik beradik...  nmpk sngt mcm xkisah if anybody xdpt nk join...



mmg nmpk mcm aku ni tlalu pntgkan abg2 aku smpaikan satu tahap diorg semua ckp aku mmg xsuke plan ni... ade ke patut??  sedangkn waktu mula2 diberitahu aku la the first person yg busy calling2 abg2 aku...  yg TPK pun aku jugak..  diorg relax jer..  oh ya!! TPK equal to tengah pening kepala... hehehe...



semak kepala jer pk... bila buat keputusan mmg xnak pegi, mak pulak yg buat hal... katanya, kalo aku xpegi dia pun xnk pegi... autometicly kalo mak xnk pegi sure la that gathering will be hambar... sbb antara org kuat dlm fmly xnk ikut serta... aishhh...  mmg azab la pk mcm ni... sakit otak...



dlm nk mjaga hati semua org, ade jugak yg nk makan hati... last2 semua salah ni letak atas bahu aku.. n everybody will look at me and said aku ni xpandai nk jaga hati mak, aku ni selfish, aku ni xpk perasaan 'penganjur' gathering kali ni...  kalo btol la semua ni slh aku nk jer aku bunuh diri...



heart beat aku da xnormal... tekanan drh smakin lemah... muka pucat lesi,.. ubt simpan jer... dlm keadaan yg mcm ni pun xde sorg pun nk btolak ansur... at least tunda dulu gathering kali ni kpd satu tarikh yg dimana semua dpt ikut serta... bukan buat plan hanya nk seronok sorg2.. kalo mcm tu baik ko pegi je ngan kwn2 ko, xpyh nk libatkan fmly... kan senang...



ni la pening dpt fmly mcm ni... bila aku ckp nk balik tinggal dgn ibu lagi lah hangin mak tu... semua serba xkena.. dibuang mati mak, dtelan mati bapak.. pastu skg ni nk buat ape??? TPK aku skg ni dh smpai tahap gile taw tak... dh xbleh nk pk rasional..   T______________T

Tiada ulasan:

nuffy

Pengikut