Ahad, 23 Mei 2010

Ye Aku Jealous!! So?

~...assalamualaikum...~



duduk sesaje belek2 facebook.. mcm2 ragam n riak manusia melalui sisa2 ptg yg tinggl... ade yg blk kmpg sbb weekend... ade yg kuar dating... ade yg kt umh je on9, mhabiskan masa2 bersama keluarga tercinta...


bosan dgn profile sendiri, aku menerjah profile2 adik2 n abg2 aku plak.. smua ada facebook.. cuma mak ayah je xberminat.. kalo mak pun buat fb sah2 la ramai yg kat friend list dia, sbb mak aku ckgu... member2 skolah dlu pun tnye, 'eh... mak ko xde fb ke beb??' hahaha... mak aku kalo ade fb, mati laaaa... tgh2 syok belek2 profile angah aku, tetibe nmpk ade lg satu album baru... waaaaahhh..!!


terbeliak skejap biji mata aku... maklum la org bru dpt DLSR, semua benda nk snap... tp yg xbestnye kenapa mesti ade gmbar pmpuan tu!!!!


act, xpatut pun aku nk cemburu sbb pmpuan tu adik ipar dia... that's y aku xske angah aku kawen, sbb aku xske org len rapat ngan dia... sooooo psikoooo!!! mmg pun!! ade aku kesah???
tp tindakan pmpuan tu kdg2 buat aku meluat, mcm la xde org len yg rapat ngan angah aku... tp xde plak aku nk jelous, tp ngan pmpuan tu mmg aku jelous gileeeeee laa... yg lg panas tu, satu album penuh gmbo pmpuan tu ngan anak sedara aku!!


nmpknye mcm ni Ayyash xkan kenal sape Mama Tam dia... yg dia kenal nnt Ucu Nana dia aje... huh!!! bru dpt anak sedara betul daa kecoh benau... aku anak sedara da nak masuk 8 org steady je, no gedik2 bagai.. ko ape hal?? mase majlis cukur jambul ari tu pun ini pmpuan lgsung xtegur fmly aku.. punye la angkuh plus sombong.. walau aku benci ko ade juga aku salam2... ngeeee~


sape kenal ini pmpuan?? tlg kim slm dia ok!!
ape??
xjelas??
hahaha... mmg aku amik yg paling xjelas pun..
sbb aku muak!!



tp kan... skali dua fikir balik.. tindakan aku ni so childish la pulak... jeles xpasal2... urm serba salah pun ade.. tu la angah... ko kawen lg ngan 'queen control' tgk skg, nk balik umah pun susah... kalo raya tu aku da paham sure raya ke-2 bru nmpk btg idong ko... kalo raya aji, lgiiiiii la harammm...


tu anak ko xlama lg xkenal la sedara2 dia yg kt Perlis ni... yg kt Johor tu jugak yg nk disanjung2 bagai... benci ahh!! Ayyash tu makin hari makin beso, maunye aku xjeles, kang da beso yg dia kenal cuma Ucu Nana ajeeee.. mak2 sedara dia yg kt Perlis ni haramm xkenal... adoiiii... sadis taw tak!!


comel btol Ayyash ni.. muke ikut Ayah yer???



Ayyash, did u know me??
i'm ur aunty... huhu..
sumpah xkenal!!



Angah!! nnt kalo anak ko ni da beso tp xkenal aku... haaaa... siap la ngko yer.. wa sepit2 kepala lu kat pintu.. dah ade anak tu lps ni rajin2 la balik kmpg... jgn nk kasi alasan itu ini pulak... tp mcm sia2 jer.. dlu 5 tahun xde anak pun ko susah nk blk.. ni kan pulak da ade anak sorg... huh!!

2 ulasan:

Alynn Notnot berkata...

hmmm. uiks. marah tu marah jgk. tp kena berpada2. tegur la elok ;)

zaza berkata...

hehe alynn... sje je nk lepas geram..
tp depan diorg acting baik punyer..
tp dlm sape thu... huhu

nuffy

Pengikut