Rabu, 30 Jun 2010

Masa Itu Hampir Tiba

~...morning ols...~


sperti kebiasaan, saat jam menunjukkan angka 3 pagi.. idea mencurah-curah bagaikan air terjun.. bnyk benda plak nk story.. hmmm...


kalo tgk tajuk tu mcm org dh smpai ajal jer bunyi.. hehehe.. mmg xleh blah,.. konon-konon entry penuh kesayuan laaa..cisss.. tp sedih je banyakkkkkk... huhu


memandangkan adik aku si Lala akan berangkt ke Sarawak jumaat ni.. maka, sbg kakak yg bakal merindui beliau kena la buat something sbg kenangan terakhir... hehe.. tp xde la special pown.. just bwk lanje dinner jew.. lps maghrib td, dressing cun-cun, terus kuar... smbil nyelam minum air.. pegi cari baju kemeja utk ayah skali..


so, kitorg singgh restoran Azleena's utk mkn malam... 


eh eh.. maap, blom smpt cenyum dh kena snap






ok.. ni makanan aku..
carrot susu dgn mee bandung...
komen :
air sodapppp, tp kalo taruk lg bnyk carrot, lg kaw..
mee bandung besttttt... tp kalo taruk cili padi perhh!! terangkat der.





hah!! ni Lala punyeee...
jus tembikai sama koteow kung fu...
budak ni senang cite ckt... mane2 restoran atau warung yg dia masuk.. menu ni je laa yg dia oder.. agaknyer sbb tu la dia terer kung fu kot.. hahahaha..


smbil makanmakan.. borakborak la pasal cuti sem.. bla bla bla.. pesan dia kalo nk balik raya nnt inform awal2, senang nk bank in duet suh belikan kek batik sarawak.. sure raya kali ni meletopppp.. hehe.. aku ckp kt dia jgn cari pakwe org sarawak, jauh sngt.. nk jumpe slalu pun susah.. yg pntg skg time to study, bkn nk caricari pasangan hidup... remember!!!


agakagak dh mlm sngt kitorg pun gerak lah balik.. alang-alang dh kuar, singgh bank islam jap... b.in duet kat Amar.. budak tu skg, sejak duk kelantan, bnyk pulak dia makan.. aishh... lps ni nak b.in duet kat Lala plak.. adoiii botak la kepala aku.. hrp2 majikan aku xde la fired aku tak pasal2, kalo tk mati laaa...






kakak dgn adik..
ade iras x?? huhu....


hrp dia kat sarawak nnt boleh bawak diri dgn baik.. blajar sungguh2.. jaga kesihatan... ingt yg kita ni bkn org-org senang.. so, xde sape bleh ubah nasib hidup kita kecuali kita sendiri.. sbg kakak, aku dh tunjukkn cth yg tbaik.. nk terima atau tak terpulang.. ini aje yg mampu aku lakukan buat masa ni...


i'll miss her.. sbb kami berdua aje perempuan dlm fmly.. semua total 8 org.. so hero lah bnyk.. mmg bnyk kongsi suka-duka.. tawa ceria bersama... gosip-gosip bagai, cerita pasal pssssttt sama-sama... hehehe






nota tangan :
air dicincang xkan putus... so, sburuk mana pun adik aku.. she's my sister forever... nobody can replace her place in my heart... aku syg semua adikadik aku dunia akhirat... with love -kak jah-

Selasa, 29 Jun 2010

Contest Muslimah Anggun ♥









astaghfirullah hal azim.. jom mengucap samasama.. dismpaing dpt pahala boleh cool kan perasaan yg tkejut, tgempak gni haaa... cik farysa ni mmg ske bg kejutan.. terkejut-terkejut i dbuatnye.. hahaha.. ni kalo bkn sbb tgk bola xde mknanya nk bjaga smpai skg.. nasib baik xtdo lg..


bak kata cik farysa yg cun tu, bsyukur la wahai lelaki anda xkan kena tag utk contest kali ni... sbb contest kali ni bertajuk CONTEST MUSLIMAH ANGGUN.. adakan anda muslimah??? No..... adakah anda anggun... Yess.. haha.. mengarut sudahh..


ok dateline contest ni esok pg pkul 10 ea cik-cik adik sekalian.. utk tgk syarat-syarat selanjutnye meh la klik ke blog tuan punya penganjur, cik izza... ;)






after godek2 album dlm lappy buruk ni, hanya pic ni jer yg layak masuk contest.. but please abaikan background yg bselerak tu.. huhu.. shawl yg zaza pakai ni yg gaya biasa2 jew, xde ala-ala ct or what so ever..  zaza kalo pakai shawl xpnh lg guna gaya lain sbb mmg xreti... yg mcm zaza pakai ni simple jer, sbelah pendek, sbelah pnjg.. yg bahagian pendek tu masukkan dlm baju.. yg pnjg tu lilit atas kepala then pin dkt bawah dagu.. selesai!! hehe...







okey mangsa tag seterusnya ialah :

- sbb beliau pakai shawl mmg gojes skali uols...

- sbb blog dia bacground cupcakes... hehehe.. 
i likeeee... =)

Maybelline Lasting Drama Gel Eyeliner

hulla-hullaaaaa... cmt ptg semua.. tetibe aku jadi eddict bab2 make up ni ape hal.. ko ingt blog ko ni mcm blog Ardinihumaira ker?? nk review sgala mak nenek makeup stuffs... hehe.. well, skali-skala kena la keperempuanan sikit ye tak.... ok meh sini.. aku nk cite pasal gel eyeliner from Maybelline..





thanks to uncle google




ok.. kpd yg suka taruk line atas kelopak mata kasi nmpk konon2 mata tu mcm brutal atau pun nk kelihatan mata uols besar aku suggest guna lah gel eyeliner ni... actually sblm ni pun aku just gune liquid eyeliner xpun eyeshadow warna hitam utk buat line tu... but now after dh try produk maybelline ni mmg sngt-sngt-sngt puas hati laaa.. sbb ape???

1st sbb kelopak mata aku blapis, so bila guna eyeshadow mmg xbest.. sbbnye bila dh lama sikit pakai mesti perasan ade line mcm shading sikit2.. mmg buruk la.. dh tak lawaaaa.. 

yg kedua, bile gune eyeliner kdg2 line dia xberapa cntik.. pastu putus-putus.. nk pulak kalo eyeliner tu colour dia tak kaw-kaw mesti xbestkan... hehe.. sbb zaza mmg suke colour yg betul2 dramatic.. bru puas hati...





so kpd sesiapa yg ade mslh mcm zaza sila la btukar kpd gel eyeliner ni... dh la senang nk sapu, xpyh risau pasal eyelash kita.. sbb gel ni sngt la smooth n yg pnting warna dia mmg terang n long lasting... tp harga dia pun bleh tahan jugak laaa.. RM38 mcm tu kalo beli dkt Watsons..


zaza xkisah pasal harga kalo dh mmg sesuai dgn diri mmg zaza akan usaha kumpul duit n beli jugak... bekas dia mmg kecik la.. mcm besar penutup tudung air mineral cuma dia tebal ckt... kalo zaza usha kt blog yg jual makeup stuffs from M.A.C yg factory outlet tu mmg la spuluh kali gnda murah kot.. mcm kt blog pinbaju-online tu.. tp zaza takut plak bile guna mcm xbest then, xpuas hati... sbb tu mcm takut-takut ckt nk beli.. kang mbazir dh satu hal...








nota tangan :
jgn ingt gurls je yg pakai gel eyeliner ni.. for a few guys pun ade yg gune jugak.. time zaza g rembat dkt watsons tu nmpk sorg mamat ni amik gel eyeliner.. ingtkan beli utk awek dia.. skali terpandang muka dia, mmg dia pakai pun gel eyeliner tu kt mata dia... tiba-tiba mcm kagum skejap... hehehe

Isnin, 28 Jun 2010

Aku Baru Nak Tahu





~...assalamualaikum...~


hmm.. pekabo cik-cik adik, cik-cik abg sekalian.. hope u'ols sehat2 hendaknyer... weyh pasal majlis kesyukuran Lala tu aku postpone dlu bleh?? sedih r nk cite pasal tu sbb jumaat ni Lala akan terbang meningglkan aku.. aku ade adik 3 org jer.. kesayangan amar tu dh smbg study kt kelantan, yg bongsu amir tu plak nasib baik seminggu skali dpt jumpe sbb dia duduk asrama... ni Lala plak nk pegi sarawak.. hmmm..


at last aku jgk yg jaga parents walaupun mcm tak jaga sbb diorg still kuat utk bkerja.. hehe.. xpe lah, biar aku bmanja2 ngan mak ayah puas2 sblm nk bmanja ngan org lain xlama lagi... weeehuuuuu~


oh yaa.. ni nk cerita sikit.. dua hari lps sblm mjlis kesyukuran tu blangsung aku ajak kwn aku Wani pegi secret recepies dkt Alor Star, nk cari kek utk guest yg dtg.. tak pasal2 kena sound.. huhu


wani : pe hal nk pegi jauh2 der.. kangar pun dh ade lolx..

aku : biar betik ade?? tk pernah aku jumpe lak.. huhu

wani : aah dh ade pun.. dkt 5,6 bulan jgk lah...


perhhh.. gua mmg xpnh thu der yg secret recepies ade kt perlis.. sbb yg gua taw perlis ni mundur ckt.. panggung wayang xde, tmpt men bowling pun bru je bukak.. pastu bnyk hal jgk la yg susah nk cari kt perlis ni.. sbb tu kalo nk senang terus pegi cari kat alor star aje... huhuhu..

so aku ajak mak aku pegi secret recipies memandangkan xde masa nk pegi smpai alor star nun... dh nama pun secret recepies kt perlis, hmmm paham2 je lah tmpt dia sngt2 kecik maaa.. lantak lah, asal aku dpt mkn kek sodap2.. hehe..






sblm tu mesti enterfreme ini pmpuan dlu... hahaha



hah!! amacam.. kecik tak tempatnye.. huhu








see... yeah!! finally dpt jgk choc moist idaman kalbu..


xoxo~




melayang dkt rm80 utk sebiji kek tsebut.. but xkesah la... bkn selalu... utk Lala tersayang jgk.. at last kek tu pun nk masuk perut aku jugak... hehehe.. hmmm.. kalo nk thu ade lg stengah baki mjlis kesyukuran tu... so kek tu aku la yg habis kan sikit demi sikit setiap hari... ulalala~

eh eh.. lupe nk tunjuk ghope kek ni... jap2...





haaa... ni la ghopenye.. walaupun golap jew, tp sodappp wa cakap lu... aku ni gilos sikit, makin golap kek tu makin aku sokeee... ahahaha.. yg pnting choclate dia mesti kaw-kaw punye...







nota tangan :
aku bru perasan yg blog aku ni xleh nk publish video.. npe ea?? sblm ni ade je aku upload video... huh!! sialan.. nak gak upload video sebarang dua... huhu

Tag From Cik Birder






hyep.. tag yg aku dpt dr cik birder ni tag yg kedua kalo xsalah... seingt aku, bru skali aku blogwalking masuk blog beliau then, dh kena tag... hehe.. bgus btol.. mcm tahu2 jew aku ni suke kena tag... so, dgn senang ati aku nk jwb tag ini yer.. huhu





1. Thank and link the person that tagged you

thanks a lot coz sudi tag zaza... hope u like it yeah!! hehe.. xsangka plak kena tag ngan cik birder ni.. tkezut je time dpt thu kena tag... weee~



2. tag 15 blogger's you've recently discovered and think fantastic

perhh.. ramai pulak nk kena tag ni, smpai 15 org... hehe
6 org lagii tu aku xthu nk tag sape, takut kang tkena yg dh di tag bru2 ni.. so xnk susahkan diorg plak.. so, for those yg bminat bleh la amik tag ni.. let me know yea, nnt bleh zaza g usha blog korg lak.. yeppi...



3. contact that blogs and let them know they've been tagged

lps publish tag ni zaza trus g blog diorg n bg thu... dont worry =)



4. state 7 things about yourself

- seorg yg xsuke bnyk ckp, lbh suke mdiam diri..
- seorg yg penyanyang walaupun nmpk mcm brutal
- tak suka dipuji lebih2, sbb rasa mcm nk tmuntah..
- suka travel jauh2 tanpa ditemani ramai org..
- suka makan pizza since umo 5 tahun...
- ramai kwn lelaki kalo nk dbandingkn dgn perempuan
- suka pasang radio kuat2 smbil mandi...



ok that's all... hehe... soalan yg giler senang.. hahaha.. 
layanzzzzzzzzzzz...

Ahad, 27 Jun 2010

penat-macam-nak-patah-tulang-belakang

uit..pssst!!
ermm esok la ek update pasal majlis kesyukuran tu..
tp sorry gmbar2 xlawa sbb snap gune hp aje,
busy sngt smpai xsmpt nk pegang camera..
sorry ols...


ingt nk update alkisah majlis mlm ni jgk,
tp encik bf dh bising2 suh rehat sbb dr pg td btungkus-lumus kt dapo..
ehehehe.. so, kena la ikut ckp dia skali-skala walaupun sbenarnya
xpnh dgr ckp dia sblm ni.. ngee~


k lah.. good night...

Sabtu, 26 Jun 2010

Liyana Vs Selena




~...selamat pagi...~


sape yg bace entry lps thu la npe pagi ni aku xdpt tdo... damm!! hahaha.. time ni ade yg tgh sarapan, bilik air pun jam.. perhh!! tetibe feeling pagi raya pesal hah.. huhu.. xpe la bkn slalu org nk dtg umah cm gni,.. sbg anak dara sulung dlm fmly ni mane bleh malas-malas.. ye tak?? hehe..


hmm.. ari ni saje je google pasal Selena Gomez.. sape tk kenal minah cute ni sila laaa google jgk yer.. wajib owh.. hahaha.. xde la, dia ni dulu slalu kuar tv.. xsilap dlm citer2 disney.. suke ah dgn dia sbb muka dia baby face.. kekadang jeles gk, apsal muka aku xmcm dia... hahaha..





hah... tp kan skg ni dia dh mula bjinak2 dgn dunia seni suara plak.. dh jd penyanyi... ok laaa.. bila dgr suara dia tu agak-agak suam kuku jugk la..huhu.. sory ni komen aku je la.. xmeletop mcm Lady Gaga or Britney or Avril Lavigne.. yg bile mane kite dgr aje, kita akan rasa umppphhh!!  aura tu ade.. mgkin Selena Gomez ni nk cuba bidang baru, tak salah pun mlah tmbah ilmu baru per.. tetibe teringt kt Liyana Jasmay







mcm tu gk ngan Liyana Jasmay ni.. dulu aktif berlakon since kecik2, but now dh mula bjinak-jinak dlm industri muzik.. dia ni xsilap aku dh kuar 2,3 single..  ok laaa.. utk newbie mgkin tu satu peningkatan la jugk... mcm Selena jugak lah, suara dia ade market tp mgkin xdpt smbutan sngt.. ramai yg suke tgk dia blakon tp bukan menyanyi... kalo kt Malaysia lak, Dato' Siti Nurhaliza mmg nombor one lah.. tgk mcm dia, walaupun tkenal ttp jugak menyanyi nombor satu.. sbb ape?? sbb dia org yg ade planning atau senang ckp org yg berfikiran kehadapan...



pd aku lah, buat ape2 benda baru tu bagus.. at least kita thu sejauh mana kemampuan diri kita.. supaya kite bleh cabar diri kita sendiri utk buat benda yg dluar jangkaan.. tp bila dh thu potensi masing2, mesti la thu bandingkan cthnye mcm berlakon atau menyanyi.. diorg berdua ni aku rasa bagus dlm lakonan.. kenapa xblajar lebih utk maju dlm bidang yg mmg dh sedia org-org luar terima.. btol tak.. mcm Liyana Jasmay, kenapa tak cuba tingktkan mutu perfileman negara kita sblm bfikir utk masuk bidang lain..



sprt yg kte thu, filem2 kat malaysia ni sikit jer yg masuk market luar.. sbb ape?? xde peningkatan.. duk dtakuk yg lama.. tp ape2 pun aku tetap la sokong jugak sbg tanda aku org malaysia..









nota tangan :
betulkan aku kt mane2 info yg salah k.. sbb aku xpenah pun amik port sngt bab2 hiburan ni.. yg aku thu jer aku ckp, yg tak thu aku diam sudah.. mcm la aku ni bagus sngt nk kritik2 org..



Jemputan Majlis Kesyukuran..





~...selamat petang uols...~




lama tak aku nyepi?? korg rindu tak?? hahaha.. kasi penampo sebijik baru tau.. kikiki.. ni haa lately tlalu focus tgk bola.. tmbah2 smlm Spain menang, lagi lah meloncat2.. tipu*
owh ya.. dh nama pun jemputan ni kira aku kasi face to face la kunun.. ceh!!


saje la nak umum2, nk kecoh2.. esok mlm ade makan2 kt umah aku, lebik kurang kenduri kesyukuran utk adik aku Lala.. hari jumaat nnt Lala akan terbang ke sarawak utk futher study.. ceh ceh!! mcm la study overseas.. hahaha.. tp korg2 dpt dtg ke?? huhu...


esok mlm kena dress ala-ala pompuan mlayu t'akhir.. nnt umah ni penuh ngan makcik2 yg sedang mcari calon menantu yer uols.. hahaha... dh kenal sngt jiran2 aku ni yg amik kje smbilan sbg matchmaker.. perhhh! ohh ya, kitorg xmasak sendiri memandangkan mak aku isnin pagi kena mengajar, so celah mane nk basuh periuk belanga sgala mcm tu?? so, catering la jawabnyeee...



sedara-mara sepupu-sepapat dh start bkumpul esok pagi.. maka peratus utk aku tdo after subuh mmg la xde!! nasib baik kenduri kesyukuran satu ari jer, kalo idakkkkkkk... lobam mata anak panda la jadiknyee... kuikuikui... dasar btol lah!!


esok aku update yo.. cameraman tegar adelah aku sendri merangkap tukang rasa makanan.. cewahhhh... huish, excited ni,.. dh lama rumah ni xde parti liar kenduri-kendara.. last buat kenduri pun waktu wedding abg lang ngan abg chik.. buat serentak, last 4 years ago.. time tu bru hbs SPM.. turn aku plak bile yer? hohohoho..


tarikh : 27 june 2010 (ahad)
tempat : Km 10, Jalan Kaki Bukit, 02400 Beseri, Kangar Perlis.
masa : after maghrib 
pakaian : baju melayu for guys, bebas utk gurls..  hahaha


sekian, wabillahi taufiq wal hidayah.. wassalamualaikum w.b.t.. 
(^_^)

Jumaat, 25 Jun 2010

Doa Buat Kita Bersama...





aku tahu hubungan ini pasti ada penghujungnya.. walau mcm mana aku tolak skali pun detik itu akan tiba... cuma mgkin situasi yg membezakannya.. kadang2 aku sedih, mgkin sbb aku takut slama hubungan ini tjalin, aku bkn perempuan yg sempurna utk dia.. kadang2 aku gembira, mgkin sbb aku rasa selesa, selamat dan tenang bila bersama dia.. dan kadang2 aku takut, mgkin kerana bila detik itu datang, aku blom cukup bsedia utk mengucapkan kalimah perpisahan.. 
 =_=" 


ini bukan jiwang,
ini kenyataan hidup kita.. aku terfikir sejauh ini sbb kalo boleh aku nk hargai setiap detik2 yg ade skrg ni.. walau hanya dgn sekuntum senyuman, aku nk pndang senyuman itu smpai bila2 walaupun senyuman itu nnt akan jauh meninggalkan aku... 


aku tahu aku bkn yg terbaik utk dia.. tp aku cuba utk jdi yg tbaik selagi masa masih memihak kpd kami..


'Ya Allah, 
seandainya telah Kau catatkan, dia milikku tercipta buatku...
satukan lah hatinya dgn hatiku..
titipkanlah kebahagiaan antara kami..
agar kemesraan itu abadi..
dan Ya Allah,
seiringkanlah kami melayari hidup ini..
ketepian yg sejahtera dan abadai.....'


ajal maut, jodoh pertemuan, aku yakin skali semuanya darimu wahai sang pencipta... aku hnya mampu berdoa utk kesejahteraan dan kebahagiaan kami,.. andai jodoh kami tidak pnjg aku berharap yg aku akan tabah mengharungi liku-liku hidup ini bersama Mu...








nota tangan :
cintailah org disekeliling anda sblm semuanya tlambat... 
cintailah mereka bukan kerana hartanya, rupanya, tetapi kerana hati mereka...


Khamis, 24 Jun 2010

Tag By D'Eyes Of Princess Dot Com





time ni masih lg tk tidur.. mata tkebill-kebil... encik bf dh lama dibuai mimpi, sngt jeles lah, aku sorg xdpt tdo... ceh ceh!! xdpt tdo konon pada hal xnk tlepas match world cup.. agagaga~ nasib baik encik bf kasi green light since dia busy dgn kerja so aku la jd surat khabar laris dia..


tgh blogwalking dgn aman, tibe-tibe aku di tag oleh akak angkat aku a.k.a akak blogger yg baik hatinya.. Amyna namenyeee.. sila la ke blog beliau... klik SINI..
ok2.. jom kita jwb tag...


1. 3 nama samaran kamu?
* izzah --> selalu fmly n kwn2 skolah lama panggil
* zaza --> nama pena, a.k.a nama dlm dunia blogging ni..
* mama tam --> anak2 sedara ku panggil...



2. 5 tarikh penting dalam hidup kamu?
* 8-11-198? --> birthday aku
* 28-3-1988 --> birthday encik bf
* 4-4-2007 --> declare relationship between me and encik bf
* 1-12-2009 --> pgg jawatan as a accountant at my department
* setiap bulan ramadhan --> ade peristiwa pntg dsebalik bulan tsebut dlm hidup aku



3. 5 perkara yg buat kamu gembira?
* bila seseorg itu ada setiap kali aku diuji...
* buat sesuatu dgn titik peluh sendiri then dberi ganjaran..
* menggembirakan org lain sbhgian kegembiraan diri ini..
* dpt beli sesuatu yg diidamkan sekian lama
* when all my nieces call me 'mama tam'



4. 5 tmpt percutian idaman kamu.
* Eiffel Tower - Paris
* Bali - Indonesia
* Pulau Sipadan - Sabah
* Tanjung Piai - Johor
* Marina Bay - Singapore



5. 5 sebab kenapa kamu jawab tag ini..
* suka di-tag, rasa dihargai..
* merapatkan silaturrahim antara bloggers
* kali kedua kena tag
* sbb tgh xde idea nk buat entry sendiri, so jwb tag mudah je.
* tag kali ni xleceh nk sngt so simple..



6. 5 orang yg nak di tag.
okeyy kpd yg kena tag tu silalah laksanakan tanggungjawab anda.. hehe.. smoga ukhuwah antara bloggers semakin erat.. hehehe.. sayang korg semua lebih laaa.. ngeee~

Rabu, 23 Jun 2010

Jalan-jalan Sungai Petani




~...morning ols...~


alhamdulillah, ari ni smpt jgk bgun sahur... mkn pun cincai2 jew.. xthu plak kt sini 5.40 pagi dh azan subuh.. nasib baik la smpat jgk minum air,.. kalo takkkkk... huhu


sblm ni aku ade buat entry yg lbh kurg mcm ni jgk.. however, nk jgk la tulis entry ni... punyee sukee la.. xske bace bleh blah yer.. xsuh pun bace.. waka waka wakaka.. hahaha


smlm aku sekeluarga pegi hntar adik aku ke rumah kwn dia... actually kwn dia tu bapaknye ckgu mathematics aku dlu... kitorg dr perlis ni hntar dia ke sungai petani.. tp xpe lah, time pegi tu adik aku yg drive.. so bapak aku just relax2 jer kt blkg dgn anak2 perempuannye.. kikiki



my adik a.k.a AmOr Zidane... choiiii



ayah aku bsama Lala my adik jugak..
next month kena hantar dia plak pegi sarawak ;)



it's me... owhhh.. xbleh terima itu jerawat.. huh!!










oh yaa.. smpai je kt perhentian Gurun isi minyak kreta then tukar driver.. ayah plak drive sbb itu budak xthu jln nk ke sungai petani... siap tnye lg nk guna exit s.petani (u) atau s.petani (s).. eh, rumah kwn ko sendiri pun ko xthu jalan.. ape lah.... so smentara nk smpai, snap gmbar lg dgn adik aku nie...









aksi-aksi kami... hehe..


then bila dh hntr dia dkt umah kwn dia tu.. kitorg decide nk shopping dulu sblm blk.. bkn senang nk jln2 kat area ni.. kekeke.. singgh tesco, tnmpk plak shawl cantik2.. rembat 2 helai... hahaha... bahagia btol..
TIBA-TIBA...
perut aku sakit sngt2.. giler btol.. potong stim btol la.. sakit giler2 bkn main2.. ni mesti sbb slalu jarang2 mkn, tp smlm mkn bnyk gile.. mgkin perut dh masuk angin.. so xjadi la nk shopping dkt alor star plak, huhu.. sian mak ayah, diorg nk cari kasut baru, nk pakai g sarawak nnt.. tp hajat tk kesmpaian..
sblm balik tu, masuk highway jer tnmpk ade satu lori ni tbakar.. nasib baik dkt laluan sbelah.. tp bile selisih tu ttp terasa bahang panas drpd kebakaran tsebut.. sngt seram weyh.. smpaikan kereta2 sblah laluan sane takut nk jln, tkut tibe2 meletup.. kang xpasal lak..






tk thu la ade mangsa korban atau tk.. rasenye xde kot sbb tuan punye lori smpt keluar sblm lori tu tbakar... tol exit tu dh sesak, sbb kreta semua takut nk lalu sbelah lori tu.. kitorg smpt jg la bhenti tgk lori tu, tp tgk dr jauh.. makin lama makin marak plak api tu.. bila api tu mula membesar dan hampir2 kena dkt tangki minyak lori tu, semua org kelam kabut.. tkut meledak...

siap hon-hon bagai... semua nk alih kereta masing2.. mmg keadaan cemas giler.. bomba plak xdtg2 pun lg.. kitorg terus blah, tunggu ape lg.. xsnggup lah nk tgk situasi slps tu.. hish.. nauzubillah.. moga2 allah pelihara mereka yg berada dlm situasi itu...









nota tangan :
adik aku ke s.petani sbb tket bas dia ke kelantan dr sungai petani.. dh deal awal2 dgn kwn dia tu.. lps ni tggu cuti sem la plak bru nk jumpe dia lg.. xpun raya nnt... sob sob sob...

Awards Utk Blog Aku

hyep.. sorry ari ni xbrapa nk maju sbb perut ku sakit... ntah la silap mkn ape, memulas-mulas... ulang alek masuk jamban dowh... haha... so dsbbkan dpt award ni terubat la ckt sakit perut ku ini... bleh tsenyum... ni haaa cik adik manis Alynn Malynna yg kasi... eh eh.. cik adik ke cik akak eh??huhu... bedal je laa...



A+ gtu... ahaks... ape yg A+ dlm blog aku ni pun xsure... pd aku, blog aku ni xubah seperti diari di alam maya.. hnya mnceritakan kisah suka, duka, nangis dan tawa.. hehehe.. nway, thanks ea Alynn.. u're so sweet bangat... kikiki...












1. perasaan bila tahu dpt award ni??

* tkezut yg amat sngt lah.. xsngka jugak ade yg sudi baca blog aku... terharu pun ade... rase mcm nk buat marathon 100m... hehehe..


2. senaraikan 7 blog yg layak dapat award ni...


aku sukee la masuk blog dia, sbb ade brg2 comel (craft) yg dia buat.. nak-nak pulak sngt cute meyh.. ingt one day nk booked jugak smthing utk djadijan present.. hehe


blog dia ni simple, yg aku suke part puisi or sajak tu rrr... yg pling ptg tajuk blog dia tu, nk dkt sama dgn tajuk blog aku waktu 1st masuk dunia blogging... hehe


bakal doc yg sngt cute.. masih lg student di Bandung, Indon.. suke tgk dia, xthu kenapa... weee~


blogger dari utara... bjiran dgn aku... hehe..


blog dia kalo tgk, perhhh... mata tibe2 jadi pink-pink gtu... peminat pink nih..




selebihnya tu kalo ade sesape yg nak silakan la amik... but infom zaza k.. bleh zaza g usha blog korg lak... weee~





nota tangan :
-no comment-

Selasa, 22 Jun 2010

Aku Tak Hadap Bf Korang!!

dah tido blom?? aku dpt tdo  =_="



hidup aku ni xhbs2 dilanda kontroversi.. kejap2 ade je la gosip yg aku xsedap dgr... smpaikan satu thp aku kena ignore aje setiap tindakan mereka2 diluar sana.. huh!! bajet mcm artis, chooiiiiii..


sblm ape2 aku nk terus-terang dulu... yes, aku ade bf and our relationship hampir 3 tahun berlalu... alhamdulillah untill now xde la mslh yg kitorg xdpt nk diselesaikn bsama... tipu la kalo ckp dlm sesuatu perhubungan tu xde yg dilanda badai... tp mcm mana kita handle sesuatu masalh tu.. kalo tibe2 nak naik berang tnpa usul periksa mmg susah la.. kena ade slh sorg yg boleh tolerate...


bf aku xkisah kalo aku nk bkwn dgn lelaki, mcm tu jugak aku... tp xde la mknanya kitorg sikit pun xde cemburu.. aku cuma ingt satu benda jer... 'kalo awk nk bkwn dgn 100 lelaki pun sy xkisah, tp kena jg la batas2 bkwn tu... jgn musnahkan kepercayaan sy pd awk...' yup.. aku suke lelaki yg open, n tak terlalu mengongkong hidup aku... senang aku nk bgerak dlm masa yg sama masing2 jg kepercayaan masing2..


ok lah ceritanya begini..
sejak2 ni ade sorg perempuan ni slalu miss call aku... bila aku jwb call, dia diam je dh tu terus letak.. aku kalo org mcm tu sah2 for the next calling aku ignore jer.. mls lah dgn manusia mcm tu.. dsbbkan aku xjwb call dia so mybe dia naik berang lah then, sms aku.. sms perempuan tu berbau lucah, maki hamun dan sgala mcm... ade jg aku reply satu dua msg dia tp aku mls nk amik port sngt..


at last bru aku thu dia tu gf kpd kawan aku... aku xthu la kenapa dia perlu bsikap seperti org yg tidak dikurniakan akal fikiran... kenapa perlu utk maki-makian kalo ade jln lain yg boleh digunakan utk selesaikan sesuatu mslh... bile aku cek blk dgn kwn aku tu rupanya perempuan tu masih 'budak'.. bru nk kenal cinta.. nk tgelak pun ade.. pelik lagi lah, mcm mane kwn aku yg brumur 26 thun tu bleh ske budak mentah mcm tu...


then, aku masih bsabar... walaupun dia tuduh aku perampas bf dia.. hahahaha... ni yg nk gelak syaitooooooon nie.. my bf is more better than ur bf la budakkk... nk je aku ckp mcm tu, but bf aku pesan jgn sama naik dgn dia.. sbb kalo sama naik dgn dia, aku pun xubah sprt org yg tidak matang.. hehehe. mula2 agk susah utk calm down sbb pmpuan tu dh ckp aku b***t, langsi, siot and etc etc lah...


ape yg buat aku tkilan, kwn aku tu sanggup putus sahabat hanya kerana budak mentah itu... soo funny, ape yg aku ckp dgn kwn aku tu, hanya lah 'kalo ko dh xnk kwn dgn aku it's ok, aku terima... utk kebaikan masing2.. lgpun aku xde rugi satu sen pun...' terkilan pun ade, sbb tak sangka kwn aku tu akan amik keputusan yg mcm ni.. but at the other side ade jg kebaikannya, know what?? sbb aku xnk dimaki lgi utk kali yg sterusnya, tak dinafikan budak mentah tu akan btindak mcm tu lg after this...


bila aku cerita kat bf aku, bf aku ckp biarkan je la... mgkin pd budak yg bru nk kenal ape itu cinta akan btindak mcm tu... tp pd kita-kita yg dh dewasa, yg thu adab berbicara, yg thu sopan santun ni diharapkan jgn la ada yg berkelakuan yg sedemikian.. sbenarnya dia sdg menjatuhkan maruah diri dia dgn cara mcm ni.. sngt la memalukan okeyy...










nota tangan :
after this aku xnk lg tlibat dgn lelaki-lelaki yg takutkan gf dia... 
aku lbh prefer bkwn dgn lelaki kalo nk dbandingkan dgn perempuan.. pmpuan ni salah ckp ckt nk terasa la, nk merajuk la, nak sentap la... huh...

Isnin, 21 Jun 2010

Facebook Transfomation




~...morning...~



ini kisah mlm semlm punye, nk dijadikan cerita.. sekitar jam 8 malam... adik aku Lala tu tgh on9... print sgala mak nenek borang UNIMAS... smbil menyelam minum air lah, dia pun buka facebook... aku lak tgh main2 dgn anak bulus a.k.a Alicia tu... ntah mcm mane tetiba jer facebook jadi kecik!! aku yg bodoh bab2 lappy ni mmg tcegang la tgk... geram pun ade, si Lala ni kalo xbikin gua panas mmg xsah der.. huhu... bertenang...



korg taw, dr saiz normal yg slalu kita bukak tu... tetibe jadi kecik giler.. smpai kena guna kanta utk melihatnye.. kanta cembung or kanta cekung, lu pikir la sendiri... aishh... aku dh mls nk pikir last2 tu bukak je facebook dkt google chrome.. haaa... kat cni beso gedabak la pulak... huhu


using mozilla firefox






using google chrome


umm.. bile dh lama2 guna kt google chrome ni pun mcm best jgk... beso aku ckp kau... jimat ckt, xpyh nk scroll giler2... hehe... tp tu lah, dh terbiasa guna mozilla so rase mcm bsalah plak sbb curang dgn dia... well xkan la plak aku nk on9 facebook kecik mcm kuman tu plak kan...


eh eh... somebody know how nak betulkan benda alah tu x??? aku ni dh la lombap ckt benda2 cmgni,,









nota tangan :
hari ni balik kmpg skejap kot.. memandangkan adik aku Amar tu dh nak balik college dia esok... so nk beramah mesra la dgn org2 kmpg... hehehe,, i sukeeee.....

Pengganti Kesunyian Dihati




hari ni bsahur cuma minum horlick dan biskut munchys ajee... alhamdulillah, bjaya jugak la puasa gantinye, ingt nk direct smpai khamis.. biar settle semua puasa gnti aku, lapang dada ckt... berbuka td cuma koteow goreng, nugget goreng and air soya... xnk la mkn berat2.. kang nk solat magrib nk rukuk dh xsengkak perut aku ni...



oh yaa.. larik tajuk plak.. hehe... start hari ni aku akan kesepian sbb encik bf dh mula btugas balik mcm biasa, nak dpt msg pun time mlm aje lah.. itu pun skejapp sngt sbb beliau nk tdur awal.. esoknye nk kje lagi kan, so walaupn mcm xpuas hati tp terima je lah... kena fhm situasi... acece...


tp aku dh jumpe pengganti... pengganti kesepian hari-hari ku... smlm ade org buang dia dkt rumah aku.. aku xphm la, asal nak buang kuceng jew sah2 buang dkt rumah aku... dpn rumah aku ade signboard yg tulis 'sila buang kucing anda disini, terima kasih..' hmmm.. aku cek dpn umah xde la pulak papan tanda mcm tu...kalo laa aku thu sape yg buang nk je aku !@#$%^&* dia tu... huh!!


tp xpe lah.. at least aku dpt dia.. ade kawan... dia comel sngt (bg aku lah)... putih ajer... non ado warna lain... yg paling penting dia sngt la 'menikus'... tahu ape?? mksdnye aktif lah.. loncat sane, loncat sini... anak sedara aku tgh baca paper, bleh plak di g loncat pastu cakar2 paper tu... huh!! vandalisme btol lah..






oh.. dsebabkan mendapat smbutan ramai, hehe... anak-anak buah aku kasi nama Alicia... sbb ape Alicia?? ntah la wei, aku pun xthu... dia ni kerek sikit... nk mkn pun standard je semua... frieskies, wiskies.. kasi mkn ikan rebus campur nasi putih jgn harap dia nk lahap... dia pndg sbelah mata aje...


stakat hari ni blom lg lah dia buat hal-hal yg bikin gua panas... td pagi kan hujan, aku bawak dia masuk bilik kasi main bola... habis satu bilik aku dia tawaf, loncat sane sini, dh aku mls nk lyn dia aku biar je... last2 aku yg tertidur, bagun je tgk dia pun tdo gk... hahaha... penat men bola la tu... hehe





nota tangan :
kpd encik bf tsyg,.. jgn jeles saya dah ade peneman kesunyian.. kje elok2 ea sayang ;)

Ahad, 20 Jun 2010

Tahniah Dapat Masuk UNIMAS

~...assalamualaikum...~







entry ni dbuat khas utk adik tersayang... Siti Nor Adila a.k.a Lala... well, aku nk ucapkan setinggi-tinggi tahniah sbb dpt futher degree dkt UNIMAS.. ini saat-saat yg ang tunggu selama ni kan... walaupun aku taw ang sedih sbb xdpt course yg ang mintak, tp bsyukur je lah.. at least ang dpt masuk U... ada sesetgh tu gagal UPU terus lagi sodih kan...


Sains Kognitif.. apakah?? bila tnye along dia ckp mcm aliran sastera, xde subjek killer mcm bio or kimia... so that's why la Lala xberapa happy dpt course ni... dia suka blajar smthing yg mcabar... pointer dia masa kt Matriks ari tu 3.5 up lah, but tetap xdpt medic... ade kwn2 dia yg dpt 4 rata pun xdpt medic... 


so, after this i'll go to Sarawak... nk hantar dia daftar U plus holiday.. yg holiday tu xpasti, depends on our daddy lah.. sbb dia jns xsuka tinggal kerja lama-lama... so mybe next time i'll be there with my sayang utk visit dia dkt Kota Samarahan tu... pertama kali dlm hidup nk jejak Sarawak... best ker??


cuma skrg ni mcm pening2 lalat lg nk survey hotel yg bdekatan dgn UNIMAS dan airport Kuching.. so kpd sesiapa yg pernah ke sana, tong tong la sikit idea korg tu ea... takut plak aku tdo tepi jalan... wahahaha












nota tangan :
lps ni susah dah la aku nk buli ang time nk tidoq.. mesti aku rindu gila nak bergusti dgn ang.. ape2 pun blajar rajin-rajin kt sane, ade kemungkinan ke aku nk dpt adik ipar org sarawak??? ahahaha...

Sabtu, 19 Jun 2010

Perasaan Yang Sukar Di Gambarkan

salam readers...



hari ni bru ade kekuatan nk publish entry... bru aku sedar yg blog ni memberi bnyk kesan pd aku... mksdnya, kalo sblm ni, if ade masalah negara sekali pun, aku akan ignore benda2 lain.. tp bru aku sedar kini, sedih mcm mana sekali pun blog ttp di hati... hahahha...


gelak tu gelak jugak.. tp dlm hati sape tahu ape yg aku rasa skrg... susah nk diungkapkan dgn kata-kata... thnks to all yg bg support and advices kat aku.. walaupun korg xkenal aku, but korg tetap amik tahu.. thanks a lot... hari ni aku nk kongsikan sedikit cerita mengenai operation yg lps..


tp tgk dulu x-ray sblm aku masuk dewan bedah..
jgn tkejut okeyyy...
istighfar bnyk2 dulu yer..
bg yg lemah jantung dinasihatkan ade peneman disisi anda..



*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*



*klik utk tumbesaran*


apa mcm??? hhehe...
well ceritanya begini... aku xpasti umur aku masa tu berapa, masih kecik, masih blum boleh bertutur, masih blum boleh berjalan... mgkin dlm usia 2 tahun ke bawah... peristiwa tu xpernah lekang dlm ingatan aku.. aku masih kenal wajah yg menyebabkan paha aku patah dan akhirnya bengkok smpai mcm ni...


aku xpasti atas alasan ape perempuan tu bertindak gila mcm tu... walaupun aku masih baby, tp peristiwa hitam tu xpernah pergi dr kotak fikiran aku.. aku tak tahu mana salah aku smpaikan perempuan tu naik angin.. dia angkat aku letak atas peti ais.. kemudian tolak aku jatuh ke bawah!!


dah hasilnya seperti di atas ea tuan-tuan dan puan-puan.. aku xnk ulas lebih lanjut hal ni.. biar lah semua tu jd kenangan pahit bagi bayi yg berumur 2 tahun itu...


ok.. after buat operation last 3 months.. aku pegi kelantan utk next appment dgn doktor tersayang.. x-ray menunjukkan kaki aku masih lg blum sembuh spenuhnya.. proses nk sembuh tu berlaku cuma sangat-sangat-sangat-perlahan... jom tgk x-ray after 3 months operation..




*klik utk tumbesaran*



korg nmpk tak ade gap kat situ... tulang masih lg tak bercantum.. kata doktor selalunya kalo org muda-muda ni after 3 months dh boleh berjalan mcm biasa... tp aku?? hum.. hampeh jer laaa.. 


yg buat aku bertambah pening, cuti aku akan berakhir hujung bulan ni... 1hb julai dah kena daftar diri balik masuk office... but kaki still dlm keadaan mcm ni... apa mcm maa... kang xpasal2 bos panggil, then dia ckp 'you're fired!!!' bunuh diri jugak kang...!!








nota tangan :
aku la manusia terkuat didunia... kat paha ade 6 biji skru.. tulang belakang pun hadooo dlm 6 biji skru jugak kalo xsalah... next year tmbah lg skru kat paha kiri pulak... korang adeeee??? xde kan kan kan....sekian terima kasih..

Khamis, 17 Jun 2010

Result X-ray After 3 Months Operation




~...morning...~



1st of all, aku nk mintk maaf kt blog sendiri sbb xcerita pasal kehilangan aku selama 2 hari ni.. actually aku takut nk ceritakan pasal kepergian aku ke Kelantan last 2 days.. sbb bnyk yg duka dr yg suka utk aku cerita kan..


dan sperti yg aku sendiri sangkakan.. 17.6.2010 yg lalu, pukul 9.30 pagi.. aku dh pun bjumpa dgn doktor kesayangan ku ini... reaksi pertama beliau bila tpandang muka aku adalah sngt terkejut..




doc : eh, kenapa aku masih guna tongkat..?

aku : dah xbleh nk bjalan lagi.. xkan doc nk suh sy merangkak pulak dtg appment..




dgn laju nya tangan beliau isi form utk X-Ray.. 
and the result is............




doc : pertumbuhan tulang kamu agak slow drpd org normal..
proses nk sembuh tu ade,
cuma terlalu plahan.. selalunya org muda2 ni 3 bulan after
operation tulang totally dh bercantum balik..
kalo tgk dkt X-Ray kamu ni mmg xcomplete lg lah..





dktor ckp lg, ni semua kerana masalah tulang aku, bkn sbb2 lain...aku diam jer.. semua bercampur-baur... sedih ade, geram ade, marah pun adeeeee... tp nk salahkan siapa, xkan la nk salahkan doktor plak.. padahal yg lembap nk sembuh tu kaki aku sendiri... mcm2 dlm kepala time ni, lagi 2 minggu aku dah kena masuk office after 4 months bercuti sakit...


skg ni mmg aku tersngt la down.. smlm smpai je rumah terus bersihkan diri n then tido... bgun pagi td tgk dkt hp sms dan misscall dh bcambah, semuanya dr my sayang.. after appment tu aku off hp smpai la pagi ni.. aku blum cerita dkt sape2 lg.. sbb aku xthu mane nak mula...


dh 2 kali dlm hidup aku alami situasi mcm ni... dulu, masa futher study, doktor ckp aku ade mslh tulang blakang yg kronik smpaikan tpksa stop studying.. kena fokus utk kesihatan dulu.. and now sejarah berulang, cuma dlm situasi yg berbeza sbb aku dh bkerja skrg...


aku dh nmpk yg aku xkan lama bkerja disana...
slps ni mgkin akan menganggur...









nota tangan :
mybe aku xkan post entry buat satu jangka masa yg pnjg... serius ckp, aku xpnh mintak utk hidup mcm ni.. dan aku amat-amat terluka dgn situasi ni... aku xnmpk ape2 jln buat masa sekarang... semuanya GELAP pada aku...



Selasa, 15 Jun 2010

Kurang Keyakinan Diri




~...assalamualaikum...~


hari ni satu hari dihabiskan dgn bkurung dalam bilik... bgun pagi-pagi sarapan lps tu terus on9 smpai pkul 10.. eh eh, perlu cerita ke?? xpayah laa.. huhu... humm aku sukeee sngt la shopping on9 ni, walaupun ade stengah yg ckp mahal la, tak berbaloi la, itu la, ini la.. tp aku sokeeeee!!


but, the poin is.. bila aku tgk org lain pakai, perhhh!! punye la cun, elegant habis wa cakap lu.. pakai shawls gojes tu lilit lapan belas kali bagai.. erk erk.. lapan belas?? huhu... tp bila aku dh berhabis duit beli shawls tu semua, bila dah try, OMG!! mcm mak nenek jew rase... sungguh kejam dan zalim..


terus hilang keyakinan diri nk cantik pakai shawls mcm sis intan tu.. kang aku free hair pulak bru taw, habis segala azam aku.. ceeettttttt!! tp kan bile dpt brg free walaupun xcantik, bila pakai jew,, awww aww cantik la pulak... ish ish... xmo la gtu... penat je aku berhabis sen kalo mcm ni...


korg ade spesies yg mcm aku x??
nk je aku marah Fara Diba tu, apsal heh ko pakai ape pun lawa... kalo aku nk pakai jer terus buruk ghopenyee.. ish... tp kan bf aku cakap 'sayang pakai ape pun cantik...' haaaa.. semangt la jugak... kikiki. tp tetap bila nmpk pmpuan yg lbh cntik dr aku sure time tu jgk aku down gilee..





sbb tu decide pakai tudung syria jew... tp kadang2 bile gune shawls cantik jugak cume kalo xkemas lilit mmg serabai la wa cakap luu... okey meh tgk cni brapa lama aku bsiap utk pegi ke satu-satu tmpat..


mandi - 30 minit at least
pakai baju - 15 minit
makeup - 30 minit
pakai tudung - 15 minit..


total semua agak2 dua jam jugak la... kalo nk pegi mana2 tu aku la org pertama yg akan bersiap, kalo tidak mau kena tinggal punya... huhu.. sadiss.. then, bayangkan la kalo lilit shawl xmenjadi mau jugak tension.. dh tu keluar pun mcm xbest, sbb tak ada keyakinan... huhu,,


kdg2 pk, susah betol jadi pmpuan ni.. baik jd laki.. ko sarung je ape pun kat badan, matching ke tak tu bukan isu dah pun.. kalo pmpuan ni sah2 nk matching.. at least high heels same colour dgn hand bag... tak gtu??





nota tangan : 
pssst.... td Ivory Coast Vs Portugal seri kosong... humm.. bosan lah.. mlm ni 2.30 Brazil Vs North Korea.. alamak, mau sokong yang mane ni??? huhuhu....
\

Isnin, 14 Jun 2010

Personal Preference / Taste




hye uols... ape cite ari ni?? eh, eh.. kpd yg bpuasa tu diucapkan selamat berbuka puasa yer... wahhh tumpang gembira sbb ade yg rajin berpuasa.. good job... anyway aku nk publish entry ni td pg tp ntah la mcm ade problem ckt... geram btol lah... dah tu ade yg tinggl comment dkt entry yg sblm ni tp ntah mcm mana boleh ilang... huhu.. sodih mak cikkk... sorry ea kpd yg komen tu kalo korg tgk xde komen yg korg kasi tu jgn slhkan aku, salahkan blogspot la kot..


erm.. ni nk crita pasal aku tgk crita korea.. weee~ actly dr minggu lps lg tgk.. episod kalo tak salah ade 16 jer, tp aku mcm mls je nak qatam cpt2, konon2 nk feeling lebey... bole blahhh.. xkoser aku.. haha..


dsebabkan esok lusa dan tulat aku mem-busy-kan diri so kena la hbskan drama korea ni.. kalo tak nnt fikiran mak cik xtenteram asik teringatkan si Jeon Ji Ho dalam crita ni...




hah.. sape yg slalu tgk citer korea sah2 kenal dgn mamat ni kan... so kalo korg rindu dia bleh la tgk dia dlm crita ni... aku kasi 4.5 bintang la.. best citenye... so, ape lg, pd sesiapa yg blom tgk, digalakkn utk bjaga sepanjang mlm utk tgk cerita ni... weee~




sweet je tgk citer ni.. smpaikan xleh nk tdo.. asik2 teringatkan cerita ni... atau, atau, atauuuu aku dh falling in love with that man??? ayoyo.. no lah... i love my sayang only... hehehe
ok. selamat menonton~




nota tangan :
altough it isn't alyways a clear and sunny day but even if a pitch black darkness passess, where nothing can be seen, if i have this man by my side, i think i'll have a courage, to walk on.... ;)

Ahad, 13 Jun 2010

1 Rejab




~...assalamualaikum...~



morning semua.. ape khabar?? dharapkan semuanya berada dlm kasih sayang dan limpah rahmatNya.. ok, dlm kita lagha menyambut smbutan piala dunia yg ternyata hangat dibualkan di sana sini.. diharapkan masih ade segelintir dr kita masih mengingati hari ini... nak sebok tgk bola bagun pukul 2,30 pagi xsalah... tp jgn smpai tamparan piala dunia buat kita lupa seketika...


ni nk tanye ckt... dlm bulan rejab ni ape peristiwa bersejarah dlm sejarah islam?? korg taw x?? haaa... owh kalo german lawan australia bagun pagi terus cek result, owh 4-0 german menang besar.. tp xde pulak korg nk search peristiwa apa yg berlaku pd tarikh hari ini.. eh eh, aku xckp aku bagus... yg aku sedar hari ni 1 rejab pun drpd seorg artis ni...


yup, dia seorg artis... bagus kan?? 
sedikit sbanyak yg aku tahu peristiwa israk mikraj berlaku dlm bulan ni... xkurang jg yg dh start berpuasa isnin khamis utk dpt pahala bulan rejab... kalo boleh skip mkn sbb nk tgk bola kenapa tidak boleh nk bpuasa utk 2 hari dalam seminggu kan... eh eh, aku puasa tak?? huhu.. niat mmg dh ade, tp ape kan daya smlm sngt la letih smpaikan xsempt pun nk ber-blogwalking... choiiii... alasan!! huhu


sbg manusia.. kita kena la ingt memperingati.. aku lupa kau org ingtkan.. korg lupa aku ni ada utk ingtkan.. acece... hehe.. yelah, manusia semua xsempurna.. spatutnya Malaysia kena la hebah sane-sini pasal benda ni,. kata negara islam kan, so ape tindakan kau kau orang diatas sane?? xmcm lubnan, syria dan bnyk lg negara islam lain.. ko nk smbut piala dunia boleh tp jgn smpai lupa agama sendiri...


ok lah.. selamat meyambut bulan rejab... dua bulan sblm Ramadhan ni bnyk benda yg kita boleh dpt pahala lebih... kalo zaman nabi dulu ade yg dh start puasa penuh smpai bulan ramadhan, direct terus... huh,.. aku mmg xmampu lg lah nk buat mcm tu.. iman xkuat lagi.. hehe..


utk yg mula bekerja hari ni.. selamat bekerja.. smoga setiap tindakan korg diberi ganjaran yg setimpal... Aminn...






nota tangan :
aku nk puasa isnin khamis setiap minggu boleh??? huhu.... niat dah ade,.. tapiiii.....

nuffy

Pengikut