Selasa, 1 Jun 2010

259 posts , 1-6-10


~...assalamualaikum...~


aku dah xdak idea nak tulih entry baghu..
td masa dok selak2 blog aku ni
baghu aku peghasan,
entry ni dh masuk yg ke 259...
fuhhh...


apa yg aku merepek meraban pun aku xtaw..
pastu yg lagi buat orat otak aku terbelit,
bila dok pikiaq apa motif sbenaq yg depa dok follow
blog hitam legam aku ni...
mati kutu gak aku cari sebab..


oh ya.. sedaq tak sedaq dah masuk jun..
stengah taun pun berlalu,
antara sedaq atau tak, ni la yg org duk kata masa.
kalo kita guna sebaiknya maka xdak la penyesalan,
tp kalo duk buat xreti ja,
last2 baghu nak tersedak kata masa dah berlalu..


umoq pun paham2 la.. 
makin hari makin mendaki tangga usia..
xdak sapa aihh yg makin hari makin muda...
kalo ada, ca habaq mai kat aku..
haaaa.. tok sah nk tipu..
kalo nak ada pun, tu namanya dunia dh nak kemat..


hampa semua pelik dak,
tiba2 ja aku duk speking peghelih ni pasai pa??
haa.. smlm aku kena sumpah dgn org sbelah..
alaaa jiran aku tu laaa..
hang nak taw dia ckp apa..



jiran : ado org tu mai duk pengelih haram xgheti nk ckp peghelih

aku : tgh duk sidai baju ni tp sabaq ja lah... aku diam buat bodo saja,

jiran : tgk tu, org perli dia pun, dia xtaw.. geli la duk dgq dia cakap e-e

aku : jaram jadah punya m.cik, nak ragging aku pulak.

jiran : cik iza oiii buat apa tu...

aku : kali ni mmg xleh jadi... 
makcik buto ka?
ceq duk sidai kain baju, xkan duk sidai sotong kot. 
yg m.cik tu duk ngumpat org pahala dh bnyk sngt ka??



teruih perempuan tu diam..
aku kuang ajaq ka mak cik tu kuang ajaq??
see??
terkeluaq jugak aku ckp utagha ngan m.cik tu..
ingt aku xgheti ka ckp utagha..
nak buat gena kalo sblm ni aku membesaq kat johor..
xkan duk johor aku nak balas ckp omputih kot..
gila apa m.cik ni..


dah2.. lupakan..
lps kena perli ptg tu, mlm tu terpikiaq jugak..
ada betoi la ckt apa yg dia duk kata tu..
gpun dh masuk setahun aku kt perlis ni..
pasai pa xckp loghat utagha..
haaa..
ari ni amik hang,
aku balaih ckp utagha sampai punah...
smpaikan mak ayah aku ckp awat yg teruk sngt..
sbb depa pun ckp utagha xdak la pelat sngt mcm aku ckp..



moral of the story,
masuk kandang kambing kena la mengembik.
masuk kandang rimau, mengaummm la puan2 yer..

1 ulasan:

azuan berkata...

i speak london je ekeke~

nuffy

Pengikut