Selasa, 22 Jun 2010

Aku Tak Hadap Bf Korang!!

dah tido blom?? aku dpt tdo  =_="



hidup aku ni xhbs2 dilanda kontroversi.. kejap2 ade je la gosip yg aku xsedap dgr... smpaikan satu thp aku kena ignore aje setiap tindakan mereka2 diluar sana.. huh!! bajet mcm artis, chooiiiiii..


sblm ape2 aku nk terus-terang dulu... yes, aku ade bf and our relationship hampir 3 tahun berlalu... alhamdulillah untill now xde la mslh yg kitorg xdpt nk diselesaikn bsama... tipu la kalo ckp dlm sesuatu perhubungan tu xde yg dilanda badai... tp mcm mana kita handle sesuatu masalh tu.. kalo tibe2 nak naik berang tnpa usul periksa mmg susah la.. kena ade slh sorg yg boleh tolerate...


bf aku xkisah kalo aku nk bkwn dgn lelaki, mcm tu jugak aku... tp xde la mknanya kitorg sikit pun xde cemburu.. aku cuma ingt satu benda jer... 'kalo awk nk bkwn dgn 100 lelaki pun sy xkisah, tp kena jg la batas2 bkwn tu... jgn musnahkan kepercayaan sy pd awk...' yup.. aku suke lelaki yg open, n tak terlalu mengongkong hidup aku... senang aku nk bgerak dlm masa yg sama masing2 jg kepercayaan masing2..


ok lah ceritanya begini..
sejak2 ni ade sorg perempuan ni slalu miss call aku... bila aku jwb call, dia diam je dh tu terus letak.. aku kalo org mcm tu sah2 for the next calling aku ignore jer.. mls lah dgn manusia mcm tu.. dsbbkan aku xjwb call dia so mybe dia naik berang lah then, sms aku.. sms perempuan tu berbau lucah, maki hamun dan sgala mcm... ade jg aku reply satu dua msg dia tp aku mls nk amik port sngt..


at last bru aku thu dia tu gf kpd kawan aku... aku xthu la kenapa dia perlu bsikap seperti org yg tidak dikurniakan akal fikiran... kenapa perlu utk maki-makian kalo ade jln lain yg boleh digunakan utk selesaikan sesuatu mslh... bile aku cek blk dgn kwn aku tu rupanya perempuan tu masih 'budak'.. bru nk kenal cinta.. nk tgelak pun ade.. pelik lagi lah, mcm mane kwn aku yg brumur 26 thun tu bleh ske budak mentah mcm tu...


then, aku masih bsabar... walaupun dia tuduh aku perampas bf dia.. hahahaha... ni yg nk gelak syaitooooooon nie.. my bf is more better than ur bf la budakkk... nk je aku ckp mcm tu, but bf aku pesan jgn sama naik dgn dia.. sbb kalo sama naik dgn dia, aku pun xubah sprt org yg tidak matang.. hehehe. mula2 agk susah utk calm down sbb pmpuan tu dh ckp aku b***t, langsi, siot and etc etc lah...


ape yg buat aku tkilan, kwn aku tu sanggup putus sahabat hanya kerana budak mentah itu... soo funny, ape yg aku ckp dgn kwn aku tu, hanya lah 'kalo ko dh xnk kwn dgn aku it's ok, aku terima... utk kebaikan masing2.. lgpun aku xde rugi satu sen pun...' terkilan pun ade, sbb tak sangka kwn aku tu akan amik keputusan yg mcm ni.. but at the other side ade jg kebaikannya, know what?? sbb aku xnk dimaki lgi utk kali yg sterusnya, tak dinafikan budak mentah tu akan btindak mcm tu lg after this...


bila aku cerita kat bf aku, bf aku ckp biarkan je la... mgkin pd budak yg bru nk kenal ape itu cinta akan btindak mcm tu... tp pd kita-kita yg dh dewasa, yg thu adab berbicara, yg thu sopan santun ni diharapkan jgn la ada yg berkelakuan yg sedemikian.. sbenarnya dia sdg menjatuhkan maruah diri dia dgn cara mcm ni.. sngt la memalukan okeyy...










nota tangan :
after this aku xnk lg tlibat dgn lelaki-lelaki yg takutkan gf dia... 
aku lbh prefer bkwn dgn lelaki kalo nk dbandingkan dgn perempuan.. pmpuan ni salah ckp ckt nk terasa la, nk merajuk la, nak sentap la... huh...

11 ulasan:

Lala Lulu berkata...

ini kes jengles tak bertempat . .

♥ifa tasya♥ berkata...

haha..
ifa dah banyak kali kena cam nie..
n yang besnye,
pompuan tu ckap yang hubby ifa tu bf dye n maki maki ifa, n time tu,hubby ifa ade,so,ifa pass je la kt hubby.bile pass je trus ltak..pdan muke minah tu...nk jtuhkan msjid yg lame dibina.tapi maruah sendri trgadai..
haha

ardinihumaira berkata...

dia ada perasaan takutkan bf dia beralih cinta pada orang lain la tu. kalo dah takut sangat, jaga la tingkah laku. laki mana yang tak de kawan pempuan. officemate pun tetap kawan pompuan. boss, dsbg. takkan la laki kita takmo cakap ngan mana2 pempuan lak kan. ape la pempuan itu. tak open minded betul. eh eh dni lak emo hehe

zaza berkata...

Lala lulu : aah.. dia ingt bf dia sorg la paling power kt malaysia nieh.. huh..



ifa tasya : ciss itu org mmg muka perampas ifa oii.. laki org pun nk kebas, ape jadah... hishh.. zaza mmg sngt-sngt-sngt xsuke lah pmpuan spesies mcm tu....




Dni : aah btol tu dni.. kalo asik nk control ape bf kita buat, dgn sape, pegi mana... secara automatiknya lelaki tu akan rasa bosan then padan la muka korg kalo lps ni bf korg cari yg lain...
please la open sikit kepala otak akal fikiran tu... ;)

ann-afie berkata...

baru kaple dah takut .
dh kawin nnti camne .
gf pon 1 .. baru kaple kot .
haishh -.-'

zaza berkata...

ann-afie : aah tu la psl.. buat pening kpala jer fikir psl org2 xde otak ni... huh

sarah_lpu berkata...

erm..budak2 kan...x pikir panjang..sabar je la..anyway semoga bahagia bersama org tersayang k??:)

zaza berkata...

sarah : thanks, hope u pun berbahagia bsama org tsyg... ;)

farysa berkata...

bdk kecik biaselah tu
jealous tak kne tmpt
tp yg laki tu pn sbb pmpn nk pts frnship
lg la childish
haha

azuan berkata...

market ko tinggi lagi la tue maksudny..tue pasal jeles tue haha

zaza berkata...

farysa : tu la psl... secocok sngt la mereka berdua tu... nk tgk jgk la how long kwn zaza tu nk putus frindship.. mcm boleyyyy.. hahaha


azuan : market aku tinggi?? hehehe.. aah yelah kot kan, sbb tu slalu je kena gosip.. hahahaha

nuffy

Pengikut