Rabu, 23 Jun 2010

Jalan-jalan Sungai Petani




~...morning ols...~


alhamdulillah, ari ni smpt jgk bgun sahur... mkn pun cincai2 jew.. xthu plak kt sini 5.40 pagi dh azan subuh.. nasib baik la smpat jgk minum air,.. kalo takkkkk... huhu


sblm ni aku ade buat entry yg lbh kurg mcm ni jgk.. however, nk jgk la tulis entry ni... punyee sukee la.. xske bace bleh blah yer.. xsuh pun bace.. waka waka wakaka.. hahaha


smlm aku sekeluarga pegi hntar adik aku ke rumah kwn dia... actually kwn dia tu bapaknye ckgu mathematics aku dlu... kitorg dr perlis ni hntar dia ke sungai petani.. tp xpe lah, time pegi tu adik aku yg drive.. so bapak aku just relax2 jer kt blkg dgn anak2 perempuannye.. kikiki



my adik a.k.a AmOr Zidane... choiiii



ayah aku bsama Lala my adik jugak..
next month kena hantar dia plak pegi sarawak ;)



it's me... owhhh.. xbleh terima itu jerawat.. huh!!










oh yaa.. smpai je kt perhentian Gurun isi minyak kreta then tukar driver.. ayah plak drive sbb itu budak xthu jln nk ke sungai petani... siap tnye lg nk guna exit s.petani (u) atau s.petani (s).. eh, rumah kwn ko sendiri pun ko xthu jalan.. ape lah.... so smentara nk smpai, snap gmbar lg dgn adik aku nie...









aksi-aksi kami... hehe..


then bila dh hntr dia dkt umah kwn dia tu.. kitorg decide nk shopping dulu sblm blk.. bkn senang nk jln2 kat area ni.. kekeke.. singgh tesco, tnmpk plak shawl cantik2.. rembat 2 helai... hahaha... bahagia btol..
TIBA-TIBA...
perut aku sakit sngt2.. giler btol.. potong stim btol la.. sakit giler2 bkn main2.. ni mesti sbb slalu jarang2 mkn, tp smlm mkn bnyk gile.. mgkin perut dh masuk angin.. so xjadi la nk shopping dkt alor star plak, huhu.. sian mak ayah, diorg nk cari kasut baru, nk pakai g sarawak nnt.. tp hajat tk kesmpaian..
sblm balik tu, masuk highway jer tnmpk ade satu lori ni tbakar.. nasib baik dkt laluan sbelah.. tp bile selisih tu ttp terasa bahang panas drpd kebakaran tsebut.. sngt seram weyh.. smpaikan kereta2 sblah laluan sane takut nk jln, tkut tibe2 meletup.. kang xpasal lak..






tk thu la ade mangsa korban atau tk.. rasenye xde kot sbb tuan punye lori smpt keluar sblm lori tu tbakar... tol exit tu dh sesak, sbb kreta semua takut nk lalu sbelah lori tu.. kitorg smpt jg la bhenti tgk lori tu, tp tgk dr jauh.. makin lama makin marak plak api tu.. bila api tu mula membesar dan hampir2 kena dkt tangki minyak lori tu, semua org kelam kabut.. tkut meledak...

siap hon-hon bagai... semua nk alih kereta masing2.. mmg keadaan cemas giler.. bomba plak xdtg2 pun lg.. kitorg terus blah, tunggu ape lg.. xsnggup lah nk tgk situasi slps tu.. hish.. nauzubillah.. moga2 allah pelihara mereka yg berada dlm situasi itu...









nota tangan :
adik aku ke s.petani sbb tket bas dia ke kelantan dr sungai petani.. dh deal awal2 dgn kwn dia tu.. lps ni tggu cuti sem la plak bru nk jumpe dia lg.. xpun raya nnt... sob sob sob...

6 ulasan:

Amyna berkata...

Lori terbakar? dlu masa akak ulang alik penang-kedah..pernah gak teserempak dgn lori terbakar nih. kat area sp.. masa tuh akak nek motor..sob4x. hehehe.

Alhamdulillah pemandu lori tu slmt..dia sempat keluar. Bomba pun ada d situ..tp lori sudah hangus rentung terbakar..

zaza berkata...

amyna : yke?? huhu.. seram je tgk lori tu.. tibe2 time tu bleh plak syahu teringt dkt arwah achik Spin.. hehehe ;)

pawaka19 berkata...

wah..alhamdulillah pemandu dia sempat keluar..mujur tak meletup..

mira the monster berkata...

waa..dasatnye..huhu..tkot plak

zaza berkata...

pawaka19 : tu lah, kira allah nk lindung dia lah tu..



mira : thu xper.. kitorg yg ade kt situ mmg takot lah kalau2 tibe2 lori tu mletop.. huhu

intanurulfateha ❤ berkata...

.i pnh tgk ekte terbakar live dkt hiway
.sgt ngeri!

nuffy

Pengikut