Khamis, 10 Jun 2010

Kau Maha Adil Lagi Maha Mengetahui




~...assalamualaikum...~



morning ols!!
beza entry ini dgn entry yg sbelum hanyelah beberapa jam...
aku xtido pun sbb kepala otak tgh serabut...
serius ckp mcm tgh pk masalah negara..
nk gentut pun kena pk 44x..
hooo mak aihhh..



sepatutnya pagi ni aku bersiap pegi Wisma Persekutuan untuk interview jawatan Pembantu Akauntan. utk department mana tu tak tahu lg. pukul 8 pagi kena ada dekat tingkat S tu... tp aku waktu ni buat ape??


bru lepas solat subuh, doa bnyk2 supaya aku tabah hadapi hari ni. dah tu duduk depan laptop buat entry ni... thanks too Aied, Andy, Timah and my beloved angah sbb kasi bnyk motivate kat aku.. at least aku tak rasa dlm dunia ni aku sorang je ade masalah.. semua orang ade masalah..


benda ni mmg tersangt memberi kesan pd aku.. sebab?? since aku apply SPA jawatan ni mmg aku tertunggu2 sangat dah.. kat office aku skrg pun aku pgg jawatan yg sama... but when the time is come aku pulak ade masalah yg mmg xdapat utk aku elak... kalo masalah cirit-birit boleh jugak aku masuk tandas.. ni masalah kaki aku yang dah nak masuk 3 bulan lepas operation tapi xboleh berjalan lagi...
how can i go there kalo kaki ni tempang, penemuduga pun akan kompius nak amik aku bekerja atau tidak sbb takut aku xbleh buat kerja...


ohhh aku tak tahu ape doktor tu godek kaki aku smpai sekrg xdapat berjalan semula... aku tak paham la kenapa time aku sehat xde pulak ko nk pnggil interview segala mak nenek ni.. sje nak test iman aku la ni.. choiiiii... 
xpe lah bak kata mereka2 yang bnyk bg aku nasihat, Life Must Go On!! ape je yang terjadi kena redha, pahala besar... Allah lebih mengetahui apa yg terbaik utk aku... mungkin dia dah sediakan sesuatu yang teramat-amat-amat baik utk aku suatu hari nanti... sape tahu... kwn aku ckp, bile kite +ve dengan ketentuan Allah, Allah pun akan +ve dgn kita...


ohh yaa, aku teringt pulak dkt ustaz yg selalu kasi ceramah setiap hari jumaat dekat surau office aku tu... dia cakap, pada hari jumaat, akan ada satu detik yang bila kita berdoa Allah akan makbulkan segala permintaan kita.. tp sygnya, kita xthu bila detik tu... so, kena la berdoa dlm hati sepanjang hari ni dgn harapan aku dapat detik tu supaya doa akn dimakbulkan Allah...


kdg2 Allah nak uji sejauh mana keberantungan kita pada Dia.. bila dugaan mcm ni kita boleh lalui, i.allah kita jugak boleh harungi dugaan yg lebih besar nanti... ape yg penting, don't give up Zaza!!! Allah Maha Adil, xselalunya aku akan sedih mcm ni, one day mesti Allah balas dgn sesuatu yg lebih besar... Aminnn ~


okey.. keep smiling zaza!!

2 ulasan:

iemaZAIMAH berkata...

tak ape..mungkin dugaan tu utk sesuatu yg lebih blek..huhu..semoga cpt sht ye =)

zaza berkata...

thanks iema ;(

nuffy

Pengikut