Selasa, 15 Jun 2010

Kurang Keyakinan Diri




~...assalamualaikum...~


hari ni satu hari dihabiskan dgn bkurung dalam bilik... bgun pagi-pagi sarapan lps tu terus on9 smpai pkul 10.. eh eh, perlu cerita ke?? xpayah laa.. huhu... humm aku sukeee sngt la shopping on9 ni, walaupun ade stengah yg ckp mahal la, tak berbaloi la, itu la, ini la.. tp aku sokeeeee!!


but, the poin is.. bila aku tgk org lain pakai, perhhh!! punye la cun, elegant habis wa cakap lu.. pakai shawls gojes tu lilit lapan belas kali bagai.. erk erk.. lapan belas?? huhu... tp bila aku dh berhabis duit beli shawls tu semua, bila dah try, OMG!! mcm mak nenek jew rase... sungguh kejam dan zalim..


terus hilang keyakinan diri nk cantik pakai shawls mcm sis intan tu.. kang aku free hair pulak bru taw, habis segala azam aku.. ceeettttttt!! tp kan bile dpt brg free walaupun xcantik, bila pakai jew,, awww aww cantik la pulak... ish ish... xmo la gtu... penat je aku berhabis sen kalo mcm ni...


korg ade spesies yg mcm aku x??
nk je aku marah Fara Diba tu, apsal heh ko pakai ape pun lawa... kalo aku nk pakai jer terus buruk ghopenyee.. ish... tp kan bf aku cakap 'sayang pakai ape pun cantik...' haaaa.. semangt la jugak... kikiki. tp tetap bila nmpk pmpuan yg lbh cntik dr aku sure time tu jgk aku down gilee..





sbb tu decide pakai tudung syria jew... tp kadang2 bile gune shawls cantik jugak cume kalo xkemas lilit mmg serabai la wa cakap luu... okey meh tgk cni brapa lama aku bsiap utk pegi ke satu-satu tmpat..


mandi - 30 minit at least
pakai baju - 15 minit
makeup - 30 minit
pakai tudung - 15 minit..


total semua agak2 dua jam jugak la... kalo nk pegi mana2 tu aku la org pertama yg akan bersiap, kalo tidak mau kena tinggal punya... huhu.. sadiss.. then, bayangkan la kalo lilit shawl xmenjadi mau jugak tension.. dh tu keluar pun mcm xbest, sbb tak ada keyakinan... huhu,,


kdg2 pk, susah betol jadi pmpuan ni.. baik jd laki.. ko sarung je ape pun kat badan, matching ke tak tu bukan isu dah pun.. kalo pmpuan ni sah2 nk matching.. at least high heels same colour dgn hand bag... tak gtu??





nota tangan : 
pssst.... td Ivory Coast Vs Portugal seri kosong... humm.. bosan lah.. mlm ni 2.30 Brazil Vs North Korea.. alamak, mau sokong yang mane ni??? huhuhu....
\

7 ulasan:

farysa berkata...

hehe
sme la kte
i blasah tudung syria je skarang
sng skit

oh,
pg nnt sokong brazil tw
haha

[z@ck] berkata...

pakai syria senang..
sarung ja.
hahaha

zaza berkata...

farysa : aah, tu la pasal kan... kalo syria xpyh nk pin2 bagai... sarung jer senang...

zaza berkata...

zack : ang taw xpa.. xpayah la nak lilit2 mcm nk jerut leher... huhu.
tp tetap suke shawl.. humm

Love Says it All~ berkata...

EXPRESS BRIDAL MAKEUP CLASS.
Price: RM450/person
Place: will update u soon (most likely Cititel Hotel)
Date: 10th & 11th July 2010. (pick one date)
Syllabus includes:
-Makeup application step by step of modern trend of bridal makeup
-3 styles of hairdo tutorial
-shading & contouring
-eyebrow shaping
-many tips & tricks will be revealed during the class

**certificate of attendance will be given
**bring your friends& family along and get RM100 discount for each person you bring.
**minimum each session 8pax. maximum 10 pax
**free gift for first 5 students

HP: 016-2128740
E: eyrarizal@gmail.com
Web: http://www.eyrarizal.com/

ravishingpeacock berkata...

hehe..ok pe u pkai tdung 2..cantik jek ;)

helena's berkata...

hahhaha..kelaka lah!

macam pg shoping dok tgk patung pakai baju tu punyelah cun melecun tp bila kita pakai buruk.yela oi patung tu slim kot!ko apa?hahaha cakap kat diri sendiri ye..

nuffy

Pengikut