Sabtu, 26 Jun 2010

Liyana Vs Selena




~...selamat pagi...~


sape yg bace entry lps thu la npe pagi ni aku xdpt tdo... damm!! hahaha.. time ni ade yg tgh sarapan, bilik air pun jam.. perhh!! tetibe feeling pagi raya pesal hah.. huhu.. xpe la bkn slalu org nk dtg umah cm gni,.. sbg anak dara sulung dlm fmly ni mane bleh malas-malas.. ye tak?? hehe..


hmm.. ari ni saje je google pasal Selena Gomez.. sape tk kenal minah cute ni sila laaa google jgk yer.. wajib owh.. hahaha.. xde la, dia ni dulu slalu kuar tv.. xsilap dlm citer2 disney.. suke ah dgn dia sbb muka dia baby face.. kekadang jeles gk, apsal muka aku xmcm dia... hahaha..





hah... tp kan skg ni dia dh mula bjinak2 dgn dunia seni suara plak.. dh jd penyanyi... ok laaa.. bila dgr suara dia tu agak-agak suam kuku jugk la..huhu.. sory ni komen aku je la.. xmeletop mcm Lady Gaga or Britney or Avril Lavigne.. yg bile mane kite dgr aje, kita akan rasa umppphhh!!  aura tu ade.. mgkin Selena Gomez ni nk cuba bidang baru, tak salah pun mlah tmbah ilmu baru per.. tetibe teringt kt Liyana Jasmay







mcm tu gk ngan Liyana Jasmay ni.. dulu aktif berlakon since kecik2, but now dh mula bjinak-jinak dlm industri muzik.. dia ni xsilap aku dh kuar 2,3 single..  ok laaa.. utk newbie mgkin tu satu peningkatan la jugk... mcm Selena jugak lah, suara dia ade market tp mgkin xdpt smbutan sngt.. ramai yg suke tgk dia blakon tp bukan menyanyi... kalo kt Malaysia lak, Dato' Siti Nurhaliza mmg nombor one lah.. tgk mcm dia, walaupun tkenal ttp jugak menyanyi nombor satu.. sbb ape?? sbb dia org yg ade planning atau senang ckp org yg berfikiran kehadapan...



pd aku lah, buat ape2 benda baru tu bagus.. at least kita thu sejauh mana kemampuan diri kita.. supaya kite bleh cabar diri kita sendiri utk buat benda yg dluar jangkaan.. tp bila dh thu potensi masing2, mesti la thu bandingkan cthnye mcm berlakon atau menyanyi.. diorg berdua ni aku rasa bagus dlm lakonan.. kenapa xblajar lebih utk maju dlm bidang yg mmg dh sedia org-org luar terima.. btol tak.. mcm Liyana Jasmay, kenapa tak cuba tingktkan mutu perfileman negara kita sblm bfikir utk masuk bidang lain..



sprt yg kte thu, filem2 kat malaysia ni sikit jer yg masuk market luar.. sbb ape?? xde peningkatan.. duk dtakuk yg lama.. tp ape2 pun aku tetap la sokong jugak sbg tanda aku org malaysia..









nota tangan :
betulkan aku kt mane2 info yg salah k.. sbb aku xpenah pun amik port sngt bab2 hiburan ni.. yg aku thu jer aku ckp, yg tak thu aku diam sudah.. mcm la aku ni bagus sngt nk kritik2 org..



4 ulasan:

wanhairi berkata...

dak omputih tu blakon lam citer another cinderella story kan!!!! best citer tuh...

ardinihumaira berkata...

dni tak tahu cerita mana paling best kalo malaysia punya. tapi kalo korea.. banyak best :D

[z@ck] berkata...

Liyana tu jadi pelakon sudah la..sora tak sedap la klu menyanyi

zaza berkata...

wanhairi : wahhhh ko pun dasyat ek, smpai ingt tajuk cite tu.. ingt laki xlayan bab2 cinderella ni... hehe..



dni : sokong ah!!! mmg pun, xde satu cite kt malaysia ni yg bleh terkesan utk jngka masa lama.. smpai buat ulang2 tayang bagai.. hmmm.. bile laa nk maju..




zack : ehehe.. aah, tk sedap tu xtaw la plak.. sbb aku pun kalo nyanyi suara dh mcm katak.. nway, dia mmg xde bkt dlm nyanyian..

nuffy

Pengikut