Selasa, 29 Jun 2010

Maybelline Lasting Drama Gel Eyeliner

hulla-hullaaaaa... cmt ptg semua.. tetibe aku jadi eddict bab2 make up ni ape hal.. ko ingt blog ko ni mcm blog Ardinihumaira ker?? nk review sgala mak nenek makeup stuffs... hehe.. well, skali-skala kena la keperempuanan sikit ye tak.... ok meh sini.. aku nk cite pasal gel eyeliner from Maybelline..





thanks to uncle google




ok.. kpd yg suka taruk line atas kelopak mata kasi nmpk konon2 mata tu mcm brutal atau pun nk kelihatan mata uols besar aku suggest guna lah gel eyeliner ni... actually sblm ni pun aku just gune liquid eyeliner xpun eyeshadow warna hitam utk buat line tu... but now after dh try produk maybelline ni mmg sngt-sngt-sngt puas hati laaa.. sbb ape???

1st sbb kelopak mata aku blapis, so bila guna eyeshadow mmg xbest.. sbbnye bila dh lama sikit pakai mesti perasan ade line mcm shading sikit2.. mmg buruk la.. dh tak lawaaaa.. 

yg kedua, bile gune eyeliner kdg2 line dia xberapa cntik.. pastu putus-putus.. nk pulak kalo eyeliner tu colour dia tak kaw-kaw mesti xbestkan... hehe.. sbb zaza mmg suke colour yg betul2 dramatic.. bru puas hati...





so kpd sesiapa yg ade mslh mcm zaza sila la btukar kpd gel eyeliner ni... dh la senang nk sapu, xpyh risau pasal eyelash kita.. sbb gel ni sngt la smooth n yg pnting warna dia mmg terang n long lasting... tp harga dia pun bleh tahan jugak laaa.. RM38 mcm tu kalo beli dkt Watsons..


zaza xkisah pasal harga kalo dh mmg sesuai dgn diri mmg zaza akan usaha kumpul duit n beli jugak... bekas dia mmg kecik la.. mcm besar penutup tudung air mineral cuma dia tebal ckt... kalo zaza usha kt blog yg jual makeup stuffs from M.A.C yg factory outlet tu mmg la spuluh kali gnda murah kot.. mcm kt blog pinbaju-online tu.. tp zaza takut plak bile guna mcm xbest then, xpuas hati... sbb tu mcm takut-takut ckt nk beli.. kang mbazir dh satu hal...








nota tangan :
jgn ingt gurls je yg pakai gel eyeliner ni.. for a few guys pun ade yg gune jugak.. time zaza g rembat dkt watsons tu nmpk sorg mamat ni amik gel eyeliner.. ingtkan beli utk awek dia.. skali terpandang muka dia, mmg dia pakai pun gel eyeliner tu kt mata dia... tiba-tiba mcm kagum skejap... hehehe

15 ulasan:

ardinihumaira berkata...

dni guna mini eyeliner simply pretty.. best juga.. hehe... dah lama tak guna gel eyliner.. raya nak beli juga la ;)

Sophia Rani berkata...

zaza.. u know what..??? i LOVE eyeliner... product yg u show kat atas ni lokk great la..
currently, i guna maybelline liquid eyeline punya...

zaza berkata...

dni : simply pretty from avon right?? nnt nk raye try la yg gel plak.. pasti memikat hati... hehe




sophia : mmg great giler lah... hehe.. liquid eyeliner pun okey per.. tp kalo zaza nk cpt2 mmg guna gel je, senang...

farysa berkata...

farysa suka pakai yg secret pnye
sbb sng
pstu pekat je
hehe

zaza berkata...

owh.. secret zaza xpnh beli lg lah.. lps ni bleh try lah sbb farysa ckp pekat... hehe

pawaka19 berkata...

tak pandai nak guna auuw..hehe

pawaka19 berkata...

wah..sy nak try pakaila macam tu hehe

~cik tiram~ berkata...

waaa..tiram tak reti nak pakai...wuuu...

zaza berkata...

pawaka19 : auwww... hehe.. kalo encik pawaka pakai gel eyeliner ni.. cik zaza mau tabik la.. hehe



cik tiram :belajar la.. xsusah pun.. just buat line nipis je.. dlu zaza xreti jgk tp practice make perfect.. hehe

intanurulfateha ❤ berkata...

.i mmg failed bab mekap
.i cume tau pakai eye liner jer
.huhuuh

zaza berkata...

intanurulfateha : hehe.. dlu pun i xpndai bab2 makeup ni.. tp sbb minat, i blajar jgk.. tgk video2 kt youtube bnyk mengajar... hhehe

Liyana berkata...

haha.. tak pandai pakai pun eyeliner.
mekap pun time orang kawen. itupun kena paksa dan orang pakaikan.

alat2 mekap pun tadek,. sedih x?

zaza berkata...

Liyana : xper.. natural beauty dh kot.. kitorg yg makeup ni sbb xcantik... hehe

~suNshiNe~ berkata...

baru fikir nak belajar pakai eyeliner..tp tak tau nak try yg mana..
thanks for sharing..

zaza berkata...

suNshiNe : bnyk choices kt pasaran.. kalo tkut just beli yg murah2 dlu then try.. kalo dh ok well u can buy another one yg more efektif... hehe

nuffy

Pengikut