Isnin, 21 Jun 2010

Pengganti Kesunyian Dihati




hari ni bsahur cuma minum horlick dan biskut munchys ajee... alhamdulillah, bjaya jugak la puasa gantinye, ingt nk direct smpai khamis.. biar settle semua puasa gnti aku, lapang dada ckt... berbuka td cuma koteow goreng, nugget goreng and air soya... xnk la mkn berat2.. kang nk solat magrib nk rukuk dh xsengkak perut aku ni...



oh yaa.. larik tajuk plak.. hehe... start hari ni aku akan kesepian sbb encik bf dh mula btugas balik mcm biasa, nak dpt msg pun time mlm aje lah.. itu pun skejapp sngt sbb beliau nk tdur awal.. esoknye nk kje lagi kan, so walaupn mcm xpuas hati tp terima je lah... kena fhm situasi... acece...


tp aku dh jumpe pengganti... pengganti kesepian hari-hari ku... smlm ade org buang dia dkt rumah aku.. aku xphm la, asal nak buang kuceng jew sah2 buang dkt rumah aku... dpn rumah aku ade signboard yg tulis 'sila buang kucing anda disini, terima kasih..' hmmm.. aku cek dpn umah xde la pulak papan tanda mcm tu...kalo laa aku thu sape yg buang nk je aku !@#$%^&* dia tu... huh!!


tp xpe lah.. at least aku dpt dia.. ade kawan... dia comel sngt (bg aku lah)... putih ajer... non ado warna lain... yg paling penting dia sngt la 'menikus'... tahu ape?? mksdnye aktif lah.. loncat sane, loncat sini... anak sedara aku tgh baca paper, bleh plak di g loncat pastu cakar2 paper tu... huh!! vandalisme btol lah..






oh.. dsebabkan mendapat smbutan ramai, hehe... anak-anak buah aku kasi nama Alicia... sbb ape Alicia?? ntah la wei, aku pun xthu... dia ni kerek sikit... nk mkn pun standard je semua... frieskies, wiskies.. kasi mkn ikan rebus campur nasi putih jgn harap dia nk lahap... dia pndg sbelah mata aje...


stakat hari ni blom lg lah dia buat hal-hal yg bikin gua panas... td pagi kan hujan, aku bawak dia masuk bilik kasi main bola... habis satu bilik aku dia tawaf, loncat sane sini, dh aku mls nk lyn dia aku biar je... last2 aku yg tertidur, bagun je tgk dia pun tdo gk... hahaha... penat men bola la tu... hehe





nota tangan :
kpd encik bf tsyg,.. jgn jeles saya dah ade peneman kesunyian.. kje elok2 ea sayang ;)

7 ulasan:

Izyan Nadiah berkata...

minat meaw jugak eh..give me 5!

zaza berkata...

izyan : of course... heehe

ardinihumaira berkata...

comelllnya kucen! putih gebussss... kalo adik dni tengok ni nanges nak kucing ni tau... kucing dia tahun lepas cemni la dah tak ada sebab kena langgar ngan bduak jahat. huhu sian dia..

alynn malynna berkata...

comel kucin tu..di buang?? plik btol orang yg buag tuh...

DJF CloSet berkata...

mmg comel..
kut kucing tu sesat kot.. mkn pun nk high standard..?

zaza berkata...

Dni : lorh yker... meh la amik kucen zaza nie... za sbenarnya xbrapa suke kucen bkn apa sbb kdg2 tu mcm sesak nafas jgk bila slalu main2 dgn dia... mgkn sbb bulu dia kot. huhu



alynn : tu lah, kucen comel2 gtu pown smpai ati nk buang... kalo yg xcomel lg lah diorg nk buang kot... humm.. xphm haku...



DJF CloSet : aah, mgkin la... mgkn tuan dia sblm ni kasi mkn itu jew.. sbb tu dh tbiasa mkn bnda2 mahal tu semua... huhu...
kopak jugak la poket aku..

princeduyong berkata...

comel...

nuffy

Pengikut