Ahad, 25 Julai 2010

Terima Kasih Diatas Sokongan Kalian...



~...salam isnin, 12.30 am...~


316 post selama hampir setahun aku berjinak-jinak dlm dunia blog ni.. 217 follower yg follow blog aku tnpa paksaan drpd aku.. thanks a lot!!! tapi hari ini, enrty yg ke 317, aku nk memohon berjuta-juta kemaafan andai selama korg mengenali Zaza, zaza bnyk buat salah pd korg... mungkin ini entry yg terakhir drpd aku.. mgkin jgk ade yg seterusnya, aku xpasti...


ape yg pasti, aku akan hadiahkan lappy kesayangan ni pd adik aku Amar.. supaya dia senang nk buat assigment since dia pun amik course sains computer so, mmg sah2 kena ada lappy sendiri.. esok jugak aku akan berpisah dgn streamyx yg selama ini xpernah menyusahkan aku... sob sob sob ;(
aku syg sngt dgn alam maya aku ni, tp buat masa ni biarlah aku tumpukan kpd beberapa perkara yg memerlukan pemerhatian khusus dr aku sendiri.. dlm satu-satu masa aku xdpt nk penuhi semua kehendak, aku xdpt nk buat sesuatu serentak dan aku xdpt nk puaskan hati semua pihak.. memang pahit utk menelan situasi mcm ni.. tp aku kena blajar redho dgn qada' & qadar Allah s.w.t...


hidup ni terlalu sukar buat aku smpaikan pd satu2 masa aku dpt rasekan betapa sesaknya dada aku utk menanggung semua ini... 


aku pilih jln ini supaya aku ada masa utk berfikir ttg masa depan aku, kesihatan aku, fmly aku dan jugak kebahagiaan aku.. cukup2 lah selama ni aku bekorban utk org lain.. biarlah kali ini pengorbanan ini terhenti dsitu utk benarkan org lain berfikir sejenak..


diakui mmg sejak aku ber-blogging ni, hati aku sedikit tenang, dpt luahkan setiap inchi perasaan yg ada dlm lubuk hati aku.. dpt kurangkan bebanan perasaan dgn adenye pengomen yg setia... semangt aku semakin melonjak biler nuffnang jugak turut sama-sama menggembirakan aku dgn BE yg tak putus2 smpai skrg.. mgkin lps ni aku akan rindukan semua geng2 blogger aku.. walau xpernah bersua muka, tp aku cukup senang dgn korg semua.. u all make my life more meaningfull...


cukup saje utk stakat ini.. mendoakan kebaikan setiap muslim adalah tanggungjawab kita, walaupun xsmpai ke tahap wajib.. so aku doakan semua blogger2 dluar sana supaya berada dibawah rahmatNya dan bahagia sentiasa... 


thanks to all yg bnyk bg support pd aku espclly kak myna, kak dni, Izzlin... yg slalu blogwalking masuk blog aku ni, QieFly, nier, Hamzah, z@ck , farysa dan semua lah yer.. ;)


insya allah kalo masih ditakdirkan jodoh aku pnjg dgn korg, kita akan bjumpa lagi... doakan aku pulih dr segi mental dan fizikal.. doa korg amat2 lah aku alu-alu kan.. hehehe... salam sayang dri Zaza utk korang semua.. daaaaa!!








Sabtu, 24 Julai 2010

Someone Special







akibat bangun awal pagi then xthu nk buat per, smbil tunggu cik abg sms bagun pagi aku layan la filem korea jap.. mls nk tgk drama.. pnjg giler!! kena betol2 ade mood bru bleh hadap drama diorg.. pelik x?? hehe,,.. so tajuk filem ni ade lah 'Someone Special'... lakonan Jun Jae Young & Lee Min Jung.. at the beginning sumpah sedih, but at the end, wallaweiiiii kelakar siot.. xsangka ending dia mcm tu... ade plak bleh smpaikan rasa cinta melalui tiang letrik.. sumpah kelakar weyh... hahaha... 



Jun Jae Young - the hero dlm filem nieh.. muke xde la jambu sngt.. tp giler kelakar..




Lee Min Jung - merangkap cinta pertama si Jun Jae Young.. pompuan ni pun bleh tahan brutal dlm citer nieh..



eh, kalo korg nk tgk, pergi la tgk kt mysoju k...
filem ni top movies of the week taw...
so kalo korg boring hari ahad ni, sila lah tgk yer...
selamat menonton  ...^_^...

Family Meetings...



~...pagi ahad...~


assalamualaikummm....!! haaaa... jwb, jgn xjwb... morning ols... hehe ;p
eh hari ni berapa syaaban eh?? hmmm...
bukan per, tgh counting 'the day' ... 






2 malam lps... wallaweiiii... dh basi !! tp xper lah, nk jugak story-mory sini... npe 2 mlm lps?? 2 mlm lepas aku ngan mak pergi umah pak long aku... ade meeting ckt.. maklang dan pakcik aku pun ade kt sane gk.. mmg paklong suruh semua adik2 dia dtg malam tu... alahai ciputnye fmly mak aku ni, mak aku anak kedua dr 4 org semua...






dah tu.. org yg paling pntg of course lah aku jd rebutan... the very important person wa ckp luuu... bangga sekejap dsitu.. okey, smpai2 jer umah paklong kiter terjah dapo dulu.. maklong ade buat makan2 ckt.. so, ape lg, mencekik la dulu.. lps mkn bru start meeting...


8hb sept nanti atok aku kena masuk wad.. dekat mana?? nunnn jauh ke pantai timur sane... Hospital KB atau nama glamour hospital tersebut ialah HRPZ II... tahu kew?? then 10hb sept lak, atok aku kena dibedah dkt bahagian tulang belakang... bahagian L4,L5 sama mcm tmpt yg aku kena bedah dulu... so, skg ni paklong aku nk buat jadual lah, sape yg nk kena gilir2 jaga atok kat kelantan sane...


bincang punye bincang, semua dh cop tarikh bagai, tetibe paklong aku bg arahan..
" Za... ang duk sana ja dr start tok wan masuk wad smpai discharge.. sbb ang saja yg taw selok-belok jln kt kelantan nu... lps tu senang kalo kami nk p sana naik bas  ang bleh p amik.. kami pun jarang p kelantan mana nak pi tau sat g kot sesat pulak... lepaih tu, Za bleh la amik tok balik hotel rehat... "


haaa tgk!! penting xpenting aku ni... kekeke... aku sokeeee jer bab2 ni, sbb dpt kreta, dpt buat mcm kreta sendiri... waahahaha.. gile keji.. so, mcm tu lah perancangannyer.. 8hb nanti, awal2 pagi sblm subuh dh start btolak p kelantan sana.. sbb atok aku daftar masuk wad pkul 3 ptg... sempat lah smpai..


tp yg aku sedih tu 11hb sept kan dah 1 ramadhan... tahun ni ramadhan pertama aku dkt Kelantan... sob sob sob.. ;(  sahur ngan berbuka semua tibai beli jer kt bazar ramadhan kat sane nnt... tp ade org ckp ramadhan kt kelantan best, betol ker???

Jumaat, 23 Julai 2010

Kawan Itu Penting Kot




~...assalamualaikum...~


aku sbenarnya xsuke nk buka topik kawan, nak-nak pulak kawan karib dlm bahasa omputihnyer bestfriend.. eeewww.. geli lah lobang telinga aku!!


bukan aper, pd aku, zaman skrg ni mmg susah nk cari kwn baik. kawan sekadar bile senang je yg bercambah bagai kulat tumbuh after hujan... hehehe.. nk cari kwn time kite susah almaklum lah sikit punyeee payah..


sedia mklum mmg aku spesies yg bnyk kwn lelaki.. menerut mereka, aku ni easy going.. no gedik2.. no terkinja-kinja bagai nak giler.. that's y kot aku ramai kwn lelaki.. kwn pmpuan lak bkn xde, tp mmg tabik la sape bleh bkawan ngan aku ni.. mulut laser nk mampos.. aku jenis straight to the point kalo aku xpuas hati ngan sesuatu benda... then, mybe ade sesetgh pmpuan yg xske mcm tu.. terpulang lah..


hari ni xsangka pulak kawan lama skolah aku dtg umah ajak merewang.. mmg xsangka dia nk dtg umah.. sanggup dtg jauh2 dr kedah nuuuu.... katanya sbb nk bg aku happy sikit memandangkan status fb aku lately mcm org mati suami.. hahaha.. ayat longkang punyee, bleh tahan jugak minah ni.. then, tunggu ape lagi.. jom jalan-jalan cari makan ;p






aku dilayan bagai anak raja.. acece..
Yana bawak jalan2, pusing dunia Perlis..
belanja makan lagiiiii....






ni lah kawan aku, Liyana  a.k.a Yana
walaupun belanja mkn kt tmpt cikai2 jew, tp ok aper,
bkn senang nk dpt org belanja mkn free2...
korang ade???
xder kan kan kan.. hahahaha
punyee sukee minah ni, ayam dia besooo penuh pinggan..
senyum nmpk gigi la jawabnyer..


hah??
ape??
aku makan ape??
oooo.. meh tgk sini

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*




tadaaaaaaaaa!!

ko-teow hailam...
kuah dia sikit punyee masin, drh tinggi la aku lps ni..
tp xper, sodap lah jugekk.. boleh tahan..
good-good jer..


lps mkn singgh Guardian.. sape xthu guardian sila ketuk kepala sendiri yerk.. pompuan, kalo dh masuk guardian wallahu alam lah jawabnyer.. mau berjam-jam jugak.. last2 yg rembat pun sponge utk pakai foundation, cotton face, solution utk lens and veet... itu jer pun.. ingt nk tmbh koleksi lipstik, tp pk2 balik xpyh la kot... huhu





nota tangan :
pandai2 la korg memilih kawan.. cari la kawan mcm kawan aku tu.. xsengket, baik hati, sopan santun... bnyak duit... hahaha

Khamis, 22 Julai 2010

Tahniah kepada Mak Enon




salam uols...

2,3 hari ni aku busy ckt memandangkan anak saudara sepupu aku dpt tawaran masuk UPM, rayuan punyer lah.. eh eh, sblm tu.. korg percaya tak aku sebaya dgn anak saudara sepupu aku??? sila percaya okeyyy... actually dia spatutnya panggil aku gune pangkat makcik2, tp dsebabkan dh sama-sama mbesar, hanya panggil nama aje.. bagos!! at least aku xnmpk tua!!  ^_^


then, aku la tlg print sgala mak nenek borang.. then tunjuk dia serba sikit.. teman pergi buka akaun CIMB.. bayar payment pendaftaran.. shopping laptop.. perhh... aku sbenarnya dh mcm kembar dgn dia.. senang panggil mak enon... hahaha.. xthu nape panggil mcm tu.. pd hal nama dia bukan main sodap... Ainun Nadia Amir Hamzah.. tp panggil mcm tu lak, nasib ko la mak enon oiii... hehe





so, mlm ni mak enon dh nk berangkat ke serdang... sob sob sob ;(
kembo aku dh nk tinggl kan aku.. dh study kt serdang tu smpai 4 tahun.. wadafak!! dia dpt course pendidikan & bimbingan (kaunseling)... perhhh.. kang dh grade keje ngko nk kaunseling otak aku je lah kan.. mentang2 lah otak aku ni dh lama tak service.. 


raya kang ko jgn xbalik perlis sudah!! sape yg xkasi mak enon aku cuti raya mmg mau makan penampo aku jer..  4 tahun ko kt sane ek?? dh mcm tunggu next worldcup plak dh..


td aku ade la kasi satu kotak kuning A4 yg kecik tu.. thu ape dlm tu?? semua tudung bawal yg aku gune masa study dlu.. memandangkan mak enon aku tu suke pakai tudung bawal, so aku kasi free2 je lah.. gpun skg aku dh up to date.. dh xpakai tudung2 bawal ni.. paling koman aku lilit shawls or pashima ajer... wahahaha..




to mak enon.. study molek deh!! jange cari gewe.. ambo tak gemar!!
nnt rayer kite bertemu lg.. weee~

Rabu, 21 Julai 2010

Membawa Diri Lagi ~





smpai bila agaknya aku nk kena mbawa diri, membawa hati yg lara, terbakar & hangus ni.. wahaha.. sbolehnye aku xnk la tunjuk sngt yg aku sodih jer manjang, that's y kena cari alternatif lain utk ceria2... 


selepas semua itu.. aku membawa diri ke Kelantan.. tp sbenarnya pegi sana bukan lah saje2 yer.. mcm biasa ade medical check-up.. bila xray balik tmpt tu, alhamdulillah... mostly mmg tulang tu dh bcantum balik.. xsabar rasenye nk bjalan diatas kaki sendiri... hahaha.. dh 5 bulan weyh aku guna tongkt.. hope ramadhan nnt dh okey, bru la syawal nnt senang nk merewang... kui3...


oh ya.. memandangkan adik aku pun study dkt Kelantan.. so, wajib lah ajak beliau teman aku shopping brg dkt Wakaf Che Yeh... bnyk blogger yg perihatin, suh aku shopping kt sane.. antaranya kak Dni... so, wajib lah ke sane.. then, pusing2.. last2 yg beli pun kain pasang utk buat baju kurung pahang.. murah kot, 3 pasang = RM50.. kain2 dia plak lawaaaaaa~ tp aku rembat satu jer..


lagi satu tmpt yg wajib terjah since dh pergi Kelantan ade lah PCB!! walaupun dh rase muak, tp best gk sorg2 kt tepi pantai.. tmbh2 lak ade mamat2 kelantan yg terlebey ramah tu.. hadoiii.. xkesah la, janji dia xde niat xbaik yer.. 


hah!! bak kata Dr. Sol kite nieh... 'Kubang Kerian dah jd pekan yg sesak dpn HUSM tu...' gua ingt itu satu senda gurau di pagi hari.. tp bila gua terjah sane, mak haihhhh!! bleh kata semuaaa ade... MYDIN n pasaraya ape ntah yg besar tepi jln tu... boleh tahan jugak eh.. siap sesak giler.. stuck dlm traffic jam lagi... terbaekkk lah!! wahahaha..



bila balik umah tu kira xde la nk sedih sngt.
hati pun happy, mata pun dh xde nk bengkak2 mcm anak panda..
hrp2 perasaan ini berterusan smpai bila2..




nota tangan :
kpd bloggers yg berasal dr Kelantan or menetap di Kelantan, utk pengetahuan anda, aku akan smbut minggu pertama ramadhan dekat sane.. so sape2 yg nk ajak aku buka puasa mkn sedap2, sila rojer aku yer.. of course aku dtg punyeee, jgn gabra k??? 

Selasa, 20 Julai 2010

Peristiwa 18 July 2010




ni entry ke-3 dlm hari ni.. sbenarnya, aku nk skip cerita ni tapi pk balik, aku rasa kena jugak buat entry ni utk diri aku sendiri.. supaya aku xlupa dgn tarikh ni.. 


pd yg bertanya aku jd saksi pd kes penceraian sape, jawapannya disini, beliau ade lah abg kandung aku.. aku masih ingt lagi 12 March 2006, saat diorg diijab kabulkan sbg suami isteri.. masa tu senyuman, ketawa, air muka bahagia ajer.. tk pernah terfikir yg suatu hari nnt jodoh diorg xpanjg.. 




ok... pagi tu aku bangun sblm subuh.. buat solat hajat, aku tahu masa dh suntuk utk tu semua.. mgkin doa aku Allah tak perkenan.. mgkin jugak dh takdir yg jodoh diorg xpnjg.. atas sbb ape penceraian ini biarlah hanya aku n fmly jer yg tahu... 


4 tahun usia perkahwinan blom cukup utk saling memahami.. malah, ade sesetengah tu yg ckp, smakin hari smakin xdpt nk fhm perangai pasangan kita.. sbb tu lah, aku xpernah percaya yg perkahwinan tu boleh bawak bahagia.. aku dh ulas pnjg lebar pasal benda ni.. korg bleh bace balik dkt SINI.


pagi tu sblm ke mahkamah syariah, anak bukit, alor star, kedah.. aku dan abg aku sempat lg pergi ke rumah bekas isteri dia.. dlm cubaan memujuk supaya kembali bersama.. namun, jawapannya hanya lah sama.. bekas kakak ipar aku tu nak jugak bercerai.. ok fine.. abg aku siap nangis2 lagi, dh jatuhkan ego dia, tp dia tetap jugak dgn keputusan.. 




pic ni di-snap pagi tu.. setiap kali aku terpandang wajah Indah, mesti aku sedih... 'maaf ea syg, mama tam xdpt tlg utk pertahankan rumah tangga ayah ngan mama Indah,.. mama tam dh cube seboleh mampu.. tp mama Indah tetap dgn keputusan dia.. maafkan mama tam.'


pagi tu beberapa kali jugak la aku menitiskan air mata.. kesedihan aku mgkin hanya separuh drpd kesedihan abg aku.. walaupun tsenyum.. tp dlm hati hnya allah je yg tahu..


9 pagi kami dh ade dlm dewan perbicaraan.. menunggu giliran.. bila giliran tu dh smpai, semakin menjadi-jadi aku menangis.. nasib baik la bwk spek hitam time tu... kalo tak kantoi.. hahaha.. aku smakin sebak bila aku dukung Indah.. setelah dibicarakan, abg aku melafazkan talak satu.. masa tu aku rasa sngt2 terkilan, bila terpandangkan Indah dlm pangkuan aku, lagi bertambah sedih..


Indah bru jer masuk 8bulan.. dia masih lagi kecik utk terima dugaan yg sbesar ini.. aku xsanggup nk tgk mcm mana dia membesar dgn keadaan mcm ni.. aku harapkan kerjasama dr kedua belah pihak.. walaupun korg dh divorce tp tanggungjawab pd anak tu jgn lah abaikan.. jgn biarkan Indah rasa hidup dia xcukup kasih sayang..


saat entry ni di-publish-kan aku mmg serius xde mood..
kdg2 aku terfikir, kenapa aku perlu bersedih dgn mslh org lain..
mgkin sbb utamanya adalah Indah,
kalo diorg xde anak lagi then nk divorce, itu punye suke korg lah..
tp bila diorg dh ade anak ni, aku rasa mcm diorg xadil..
xadil sbb ketepikan anak diorg dlm mbuat keputusan..


ntah la.. kalo ni takdirnya.. aku kena belajar menerima.. xsemua benda yg kita suke tu diakhirnya kita akan suke jugak.. dlm prjalanan mesti kita diuji.. hmmm


- tinggal kenangan -


Award Again




~...selamat malam...~


td ptg pkul 4.30 dh selamat smpai ke rumah drpd kelantan.. bnyk benda nk story kt blog ni.. tp, rasenye nk kena tapis2 jugk kot memandangkan aku sendiri yg tak berapa minat nk buat rewind..


mood skrg susah nk jangka.. kadang2 aku rasa xguna jer aku nk bersedih dgn masalah org lain.. tp bila dh sangkut dgn darah daging sendiri, sedikit sebanyk mmg mengubah mood aku ni..

TAPI...

xsangka lak ade manusia2 comel yg tlh memberikan awards pd aku.. jom tgk!!




SITUASI PERTAMA :


sape kenal dgn Wanzie yg comel2 gtu?? hehe... beliau dh tag award bg aku.. nk tgk???




disebabkan kena tag 15 org, zaza rasa mcm xthu nk tag sape.. huhu.. so, sape2 yg bminat dgn award ni, sila infom zaza k.. buat masa ni zaza pun xsempt nk blogwalking.. kang kalo zaza tag buta-buta, korg lak dh ade award ni.. kan xbesttttt... huhu..




SITUASI KEDUA :




award ni dtgnyer dr cik izza yg cute.. kalo pergi blog beliau, nahhh!! terpampang besooo muke beliau sbg header.. hehe.. orgnye muke suci jer.. hehe... ;p



. adakah anda rasa happy sekarang?

mula2 td xde mood.. tp skg dh happy sbb dpt award happy ni.. weee~



. kenapa anda rasa happy ?

smlm bru je dpt bjumpa dgn adik kesayangan di Kelantan..



. apakah yang membuatkan anda happy ?

bila setiap kebaikan aku dibalas dengan kebaikan mereka..



. pernah anda menerima tag ?

pernah ajew...



. nyatakan warna yang anda suka ?

of course HITAM.. seterusnya biru muda & hijau pucuk pisang ;p



. beritahu 9 orang yang anda mahu tag

bnyk btol.. mcm award td jgk lah ea.. sape2 yg rase korg ni sngt happy go lucky.. just let's me know yea.. ;p

I'm Home!!!




zaza kembali...

NOTHING TO SAY JUST...
penat..
sakit otak..
letih..

hrp, smngt utk update blog kembali sperti sedia kala..




nota tangan :
kadang2 benda yg kita fikir indah sbenarnya tak seindah bayangan... 
perkahwinan bukan jaminan utk hidup bahagia.. xkawen pun boleh bahagia apeeeee...

Khamis, 15 Julai 2010

Hari Ni Atau Esok??





~...happy friday to ols...~


mengikut perancangan, aku nk g Kedah hari ni.. just preparation for this sunday punye case.. mane tahu kot-kot masa yg tinggl ni bleh ubah hati diorg.. tp mcm malas je, sbb aku di pihak lelaki, of course la nk kena tdo umah beliau.. mmg kami ni muhrim.. tp, aku plak yg mcm mls nk kesana..


pergi esok je laaaa... boleh x??


tp, mcm nk pegi hari ni jugak.. sbb ingt nk pergi jumpa anak beliau.. 
tp mcm mls jer nak gerak ke sana..
tp mcm nk pegi awal..
hoh!! gile ah!!


tp kalo aku xpegi hari ni, spupu aku punye anak nk ajak kuar pergi survey notebook baru utk beliau... mcm best.. tp mcm la aku tahu sngt psl lappy @ notebook ni.. silap2 nnt cina tu ketok kepala aku.. hadoiii.. tu laaa, ari tu tunjuk terer lg bab2 ni.. kan dh kenaaa...waaaaa..


cuma nk tinggl wasiat jap,
kalo lah aku pegi Kedah hari ni bermakna esok aku xupdate blog lah..
so tlg2 tgkkan blog aku ea, klik mane patut k.. hehehe
tp kalo aku pergi esok, insya allah mlm ni update blog lagi... weeeee~


Isnin lak mmg kena blepas ke Kelantan, mau pergi hospital..
then, shopping kain nk buat baju raya..
ok lah.. jom start rindu-rinduan.. teheeee!!
Daaaaaa..


azry kasi award.. yeppiiii..




ade abg hensem kasi awards kt zaza..
dgn senyuman melebar, zaza amik la.. kpd abg hensem azry, maceh yer tag zaza.
tp zaza xrase pun blog zaza ni creative mcm blog azry.. huhu..
ape2 pun maceh, org memberi, zaza menerima.. ;p
award ni asalnye dr blogger yg bernama eddy...







PENGERTIAN BERKENAAN AWARD INI




PENCIL yang besar
Menunjukkan kesenian yang begitu peka terhadap blog anda dan mencerminkan sesuatu nilai penghasilan.

FILEM bergerak tanpa henti
Menunjukkan AWARD ini di FOWARD kepada bloggerist yang betul-betul layak menerima.

LOGO bulat berkelip-kelip
jika di perhatikan betul-betul, ia adalah manusia yang berkepalakan monitor komputer. ini membawa maksud anda adalah seorang yang begitu bijak menguasai dunia alam maya ke globalisasi.

Untuk maklum balas penerima AWARD ini, ikhlaskan hati untuk membuat entri/posting berkenaan AWARD ini dengan kreatif dan penuh estatik beserta FOWARD kepada 5 orang yang betul - betul layak menerima AWARD ini. anda juga boleh meletakkan AWARD ini di side bar atau dimana - mana yang bersesuaian. tinggalkan comment untuk ucapan manis anda.



okey masa utk tag pula..
pada zaza, blogger yg creative pd pandangan mata zaza ialah :


izza

farhanaerman

Hamzah Ian

Faizal

qiefly 







Alhamdulillah.............




smbil2 tlg mak masak kt dapo, curi2 on9 jap..
borak2 ngan akak ipar dkt facebook, itu ini semua kena cerita..
xsmpai lg stengah jam aku akan buka puasa  ^_^


hari ni mak masak sodap, dia xbusy, so bleh la rasa masakan dia..
tenkiu mama!! i love u!!


then,
ari ni adelah hari terakhir utk aku puasa ganti.. 
gumbira sekali sbb hari ni baru 3 syaaban, so lps ni nk teruskan puasa sunat isnin khamis smpailah masuk ramadhan.. semoga Allah permudahkan..


so.. kepada kak dni..
selamat berbuka jugak!! td zaza suh mak zaza buatkan fresh orange!!
ni semua sbb tliur tgk entry sunquick kak dni.. weeee~


ok lah.. nk buat last preparation..
hidang2 dulu..
malam ni kite blogwalking ea.. daaaa

Rabu, 14 Julai 2010

Masa Untuk Membaca

membaca, read, iqra' semua tu membawa kpd maksud yg sama.. dr kecik mak aku dok bising suh ngadap buku, drpd buku ABC, Al-Quran dan mcm2 lagi buku yg aku kena hadap.. alaaaa, mak-mak korg pun sure mcm mak aku gk kan.. xthu la kot korg dikalangan org-org yg kaya, so xperlu kot nk ngadap buku... hahaha.. ade lak statement cm g tu.. =.="
so pokok pangkalnye, mbaca ni satu amalan yg baik.. malah kalo jadi budaya mcm kt Jepun sane lagi bagusss.. mane pergi bkepit ngan buku.. xsemestinye kena buku skolah, majalah, novel, surat khabar pun salah satu drpd bahan bacaan.. eh, ape korg ingt bace novel xdpt ilmu ker?? kalo korg ckp mcm tu maknanya mmg korg xpernah baca novel... cuma mgkin dr segi kandungan novel intipati dia tak se-details dlm majalah atau surat khabar ye tak....


so since aku kecik mmg minat aku membaca, xkisah la kalo buku tu jenis ape pun mmg aku suke baca.. kalo pergi jalan-jalan naik kereta ngan parents, aku akan baca signboard, nama premis, nama bangunan, no plat kenderaan.. asal ade huruf jer, aku mmg suke sngt..


oh ya..
actually nk bg thu yg aku ade beli majalah REMAJA edisi 1 July punye.. dah lama beli tp ntah mcm mane bleh terlupa.. mgkin sbb aku main baling bawah meja, that's why tak perasan.. hahaha.. td masa kemas-kemas bilik, baru tjumpa.. huhu.. nmpk sngt bilik dh mcm tongkang pecah..






so, skg ni dlm misi dh membelek majalah ni... esok nk dptkan majalah REMAJA edisi 15 July lak.. eh, kalo nk thu, kt dlm bilik aku dah ade satu bangunan majalah ni... since skolah menengah lg aku beli, mau tak bnykkk.. tp the problem is, masih avaible ker aku ni bace majalah mcm ni... acik aku punye dengki, dia suh aku kumpul majalah PEREMPUAN, NONA, NUR pulak... hahaha~ dia ckp aku bukan remaja lagi dah... poooraaaahhhh!! dengki punye pasal.. boleh blah...


nak pulak pagi td sblm bertolak dr kampung, sepupu aku kasi 3 buah novel utk aku bace.. dia ckp sbg teman kalo aku boring.. weee~~  sokeeee i.... n now, tgh pulun bace semua novel tersebut.. dmulakan dgn novel yg bertajuk 'Matahariku' karya Aina Emir...








nota tangan :
membaca menambah ilmu.. menuntut ilmu itu adalah wajib diatas setiap muslim.. so, meh kita sama-sama tanam minat membaca.. peace!!

Selasa, 13 Julai 2010

Rindu Aku Ke?




~...selamat hari rabu...~


pekabo uols?? hehe... perhhh!! tetibe rasa rindu giler ngan blog aku ni... facebook pun da xbuka 3,4 hari... blogwalking pun tidak... huhu.. rase mcm dunia ni golap seketika.. kuikuikui..


aku update blog ni pun sbb aku balik rumah skejap.. esok lusa akan ke Kedah dan Kelantan.. nk selesaikan kes yg blom selesai.. poning kepala den ni haaa... tp xpe lah, aku cuba enjoy saat-saat dikampung walaupun sbenarnya hati ni bercelaru sngt..


actually bnyk benda nk story mory kt sini, but xthu mane nak mula.. nk mula dgn cerita sedih or cerita happy.. atau nk tunggu aku settle semua hal dulu bru story.. hmmm.. bnyk btol benda kena pk..


k lah, aku nk blogwalking ke blog-blog korg dulu.. nk bace entry2 korg sejak aku xde kt alam maya ni.. mesti bnyk cite best dr korg kan.. rindu giler ah kat korg!! wink* wink*.. hehe.. ni nk tayang gmbar aku kt kmpg dgn anak sedara sepupu aku.. then, next entry will story la semua benda yg rase nak story kt blog ni..






- zaza n enun -

Isnin, 12 Julai 2010

Eh, Aku Bukan Lawyer..







ok lately ramai pulak yg kasi soalan cepu mas kat aku.. tnye aku lawyer ker, peguam syariah ker.. kagum seketika... hehehe.. ni semua gara-gara status dkt blog aku ni lah...


ok, aku nk clear dlu keadaan yg kalau-bilau yg melanda blog aku ni.. meh sini cek nak habaq, aku bekas pelajar jurusan Pengurusan Teknologi Perakaunan.. xde kena mengena pun dgn law, cuma last sem dulu ade gk aku blajar subjek law.. itu pun xde la smpai masuk hal elwah syariah..


so, status di atas semata-mata status.. xde kaitan sama ada aku ni lawyer atau doktor, atau engineer.. clear??


18hb ni aku akan menjadi saksi kpd sebuah kes penceraian sepasang suami isteri yg dulunya sangat2 bahagia... tp skrg?? hanya Allah je yg tahu... alhamdulillah dr segi hak penjagaan anak masing2 xde masalah.. so xde file untuk menuntut hak penjagaan anak.. kalo tak lg pnjg lah kes ini...


skrg ni aku cuma mampu berdoa, semoga 18hb nanti akan berlaku satu keajaiban dimana si isteri menarik semula semua dakwaan dan lafaz talak tidak berlaku.. pendek kata, xjadi bercerai.. kembali utk sama-sama membina rumah tangga yg bahagia.. tp, mungkin tu agak mustahil.. ape2 pun semua tu kuasa Allah.. 


esok aku akan balik kmpg,
mungkin xkan aktif ber-blogging buat satu tempoh yg agak lama..
mungkin seminggu, atau dua minggu..
ikut keadaan lah.. 


nak cari ketenangan utk hadapi 18hb nanti...


so, kpd yg singgh blog aku.. thank you so much.. nnt aku dh selesai semua benda, aku akan kembali ke alam maya ni.. aku akan mbalas semua kunjungan korg, jgn risau k.. 
hutang tag akan aku langsai nnt.. maaf ea kwn2.. masa tak mengizinkan skrg ni..


cuma yg aku risau pasal contest dan GA yg aku join..
kalo aku bertuah mcm mana yer??? huhu
dlm sedih2 mcm ni hadiah tetap jgk nakkkk... wahhh sengal gilerr..
ade idea x??? kuikuikui







nota tangan :
baik buruk kejadian semuanya pulang kepada zat-Nya.. semoga kita menjadi lebih tabah dgn setiap dugaan dan ujian yg menimpa.. sesungguhnya disetiap keperitan, kemanisan menanti..

Khamis, 8 Julai 2010

Macam Lelaki Sangat Ke?




ohh ya.. hobi baru... time nak maghrib mcm ni ade je benda nk story  mory kt blog ni.. time tgh landing baik punye, xde benda nk buat, satu habuk idea pun tarak...


td lps asar atok aku dtg umah, mcm biase r, sbagai cucu mithali ni kena la tunjuk muka... walaupun tgh syiok on9 fb, tpksa la out kjap.. demi atok tercinta.. ngeh ngeh ngeh.. ni bukan bodek ea, mmg aku cucu yg paling rapat ngan atok since kecik2 taw... sila bangga k!!


tgh-tgh syiok bersembang, tetibe nenek aku ckp.. 'zaza ni mcm jantan noooo....' haaaa.. amik aku!! org ckp, org tua-tua punye telahan betul.. susah sngt la nk salah.. so, utk mpertahankan diri, walaupun sebenarnya xbleh nak tahan, jawab laa balik... 'eh, ape lak nek, ni rambut da pnjang menjurai, baju pun ikut cutting badan, xkan mcm jantan lg kot nek...?' atok aku gelak jer, smbil tepuk2 belakang aku.. atok aku memang hobi dia kalo bab-bab tepuk belakang ni.. nk tersedak aku dbuatnye...







kalo korg nak taw, dulu aku kecik2 dh mcm tomboi... yelah aku ade 4 org abg.. akak xde lak tu... mane abg aku pegi, semua aku ikut... time pegi lastik burung kt dlm hutan yg bnyk nyamuk tu pun aku ikut gak.. dr kecik r kena ragging ngan abg-abg aku ni.. ade satu ayat yg aku ingt smpai skrg, abg aku ckp 'jadi pmpuan jgn slalu nangis, nampak sangt lembik!!' cissss... mcm syial jer ayat...


sejak pd tu kalo aku jatuh pokok ker, kena langgar basikal ker, kena pukul ngan mak aku ker, semua aku da xnangis.. cuma tarik muka masam lps tu bkurung dalam bilik... hahahaha... gila betul la, berkesan smpai skrg.. tp xde la aku xpernah menangis langsung, cuma kuantiti air mata aku dlm setahun xmcm perempuan2 lain kat luar sana... hahaha... sila bangga!!


but, semua tu berubah bila aku mula fall in love with my bf... kekeke... dlu sblm kitorg couple, aku la member baik dia.. suar pendek tu dh mmg wajib, rmbut tu mcm ade xde jer lg pun pakai cap.. slalu jer membontoti beliau, mane dia lepak, mane dia pergi.. org lain semua ckp kt bf aku.. 'sian la ko Has, nnt dapat bini tomboi....' perhhhh!!! mulut mmg bau longkang..


tp lps je result SPM kuar, time tu kitorg tpksa berpisah.. aku smbg blajar kt Kelantan bf aku smbg kat Johor jer.. anak mak, mane boleh berpisah... ciss!! kutuk bf sendiri
sejak dr tu la aku mcm dh berubah kpd girly ckt.. dh pndai simpan rambut pnjg, dh pndai tindik telinga, dh pandai pakai baju muat-muat... hahaha... so, lps habis tahun pertama kt kelantan, baru aku balik johor jumpa bf aku.. sejak dr tu la cinta berputik... weeee~


mgkin dia teruja tgk perubahan aku kot.. dh xde lagi istilah 'minah tegar' utk aku.. so, berubahan aku ni of course la mak aku suke sngt, sbb dia dh boleh bangga ada anak dara yg 'perempuan'... bukan main mak aku puji bf aku, sbb berjaya ubah aku jd smpai mcm gini... pd hal, aku terikut-ikut roomate aku jer.. tp xpe la, at last sudi jugak mak aku pandang wajah aku.. lalala~







kt sini aku nk tegaskan yer..

'nenek!! itu zaza yg dlu nek, za yg sekarang dh pndai wat keje-keje rumah, dh pndai masuk dapo.. cuma kalo dr segi percakapan tu jer yg slack banyak.. hahaha.. lps tu gaya berjalan, cara bersalam, itu je yg blom berubah.. tunggu la, kena amik masa utk berubah sepenuhnya..'




after 3 years being together with u...
diakui mmg masih bnyk kekurangan, tp aku sedang mencuba utk perbaiki semua..

Rabu, 7 Julai 2010

Contest Hitam Itu Menawan







ok.. kpd kakak kesayangan ku.. maceh yer, sudi tag zaza... lps ni tag lah lagi... hahaha..
contest kali ni skali lagi membuatkan zaza godek file album dlm lappy buruk ni... so, gmbr tu kena edit2 dulu supaya menjadi serba hitam dan putih ea tuan-tuan dan puan-puan ;p

so...
mempersembahkan..
cik hitam putih zaza!!!!!!!


*


*


*


*


*


*


*


*


*




hahaaaaaa!!
jgn xkenal pulak ea.. well, satu je nk puji penganjur contest ni... bagus btol pilih warna hitam putih, sbb mmg kesukaan zaza lah.. kalo mintak hijau biru pink kelabu kan susah... kekeke..

ok pic ni time dating ngan encik bf kt Langkawi.. so, sementara encik bf mandi laut ngan fmly zaza... so zaza snap la pic sendiri yooo!! itu wajib... time tu matahari da nk turun, so mmg terik la kena pancaran yg tak bertapis tu.. that's y rembat rayben my bf jer.. lalala~
(buat-buat xnmpk yer, lobang hidung yg mcm gua tu!!)



ok.. for more infomation uols bleh la click sini,

closing date will be on 31 july 2010


oh ya... kena tag 5 org pulak.. huhu






Jom Join Giveaway Rusia & Mesir







tlg jgn muak yer kalo lately bnyk entry pasal GA yg aku join... sedang meroyan, so of course la den gila masuk GA.. xper, sementara mood masih ader... lalala~


ok... closing date will be on 31 july 2010


so, for more infomation, click here,

Selasa, 6 Julai 2010

Dah Nak Raya Ke?





hari ni ntah ape punye angin yg dtg tibe-tibe mak aku tnye pasal baju raya... sblm-sblm ni aku pndai2 je beli atau tempah sendiri, sbb mak aku ni workholic, susah nk lekat kt umah.. aku ckp kain dh ade, encik bf dh pos, cuma nk hntar taylor je lah... lps tu mak ckp taun ni tinggl kitorg berdua aje yg nk urus hal raya.. bru aku tsedar sikit..



- amar, lala -


adik aku si Lala tu dh xde... slalunye dia lah yg akan masak rendang bagai... aku ni?? balut ketupat, buat kuih raya je lulus.. nk masak rendang, dodol tu semua mmg failed!! aduhhhh... habis la aku taun ni... semua benda kena buat... lagi satu, adik aku yg lagi sorg, Amar.. dia kalo bab2 mengemas rumah, buang sawang, cuci kipas, basuh kereta, mesin rumput, mmg xpyh suruh... kejap je dia dh settle.. tp tu la, taun ni diorg berdua mgkin akan balik sehari sblm raya...


so phm-phm sendiri la.. tetibe rasa nk suh mak bawak balik adik bongsu aku dr asrama bulan puasa nnt.. yelah, xde la buka puasa bertiga aje, sedih siot!! 


mak ckp lagi, kena start kemas rumah dr awal sbb senang, xde kelam kabut mlm raya semua benda nk buat.. lgpun senang ckt nk beribadah.. xde la skip solat terawikh sbb nk kemas rumah.. so, xde la alasan nnt...


 tp aku ni susah sikit, kalo feel tu xdtg, mcm mane aku nk buat kerja... ngeh3.. kena buka lagu raya kuat-kuat kot bru feel tu beresap masuk dlm roh aku ni... kekeke. teringt plak masa study kt kelntan dulu, bru 1st day puasa, mlm tu lps terawikh dh buka lagu m.nasir...pastu siap coundown lg berapa hari lg nk balik kmpg.. giler ahhh!


so nmpknya esok kena keluar pergi hntar kain utk buat baju raya... tahun ni mls la nk glamour sngt, buat kurung pahang sudah.. lawa-lawa sngt pun buat ape kalo kaki pun masih xok lagi... huh!! nmpknye tahun ni raya pertama smpai raya ketiga kat perlis lah.. sbb kesian lak mak ayah kalo aku balik beraya kat johor.. xpe lah, taun ni je pun... so, kpd encik bf, diharap awak bnyk bersabar yer.. hehe.. raya keempat muncul lah saya kt Kampung Ulu Pulai, Gelang Patah nunnnnnnnnnnnn...

Ney Ezzo' Giveaway






haaa... kan da ckp.. dh gile masuk giveaway lagi.. dah2 tak mo ckp bnyk..

closing date will be on 1 august 2010


for more info, click here..

Happy 3rd Anniversary Giveaway







tibatiba mood nk masuk GA datang... kul 2,3 pagi still blogwalking.. ni la hasilnye, nmpk bnyk lak GA terus rasa nk join.. motip ??? memeriahkan majlis... kekeke

so.. closing date will be on 15th july 2010...

more info clik here,

Happy Family 1st Giveaway by DJf Closet








ok tadi smbil2 blogwalking masuk la blog izzlin.. mcm biase lah cari nuff dia... zaza kan rajin klik2 nuff org.. haha.. (tetibe enterfreme apsal!!) then, tbace la entry dia.. dia ckp bru lps siapkan hadiah utk GA.. then terus zaza skodeng, rupenye dia ade another blog, tgh buat giveaway lak tu.. ape lg, mesti join lah kan.. hehehehe.. motip?? memeriahkan majlis.. kekeke


senang je pun syarat2nye.. korg leh la ke DJf Closet ni utk bace syarat2nye okeyyy..


so, closing date will be on 9th July 2010..
sempat lg kalo uols nk masuk... hehe..


Photogenic Contest by Mia Farrow's




huhu.. sngt tak tahu nk ckp ape bila kena tag masuk contest ni sbbnye zaza ni bkn la jenis photogenic.. since contest ni dbuat, zaza hrp xde yg sudi nk tag zaza.. tetibe hari ni kena jugak.. bkn xnk masuk tp i'm not a photogenic person la der.. hehe..


tp xpe lah, akak kesygn dah tag zaza... so, masuk je la.. bkn susah sngt, paling tidak pun tak bertuah... bkn kena humban dlm gaung ke haper.. ye tak cik mia farrow's ??? kekeke







ok pic ni cukup la menunjukkn zaza ni konon2nye photogenic.. ahakss.. dh hbs zaza godek file dlm lappy zaza, ni je la kot yg sesuai utk djadikan taruhan,, weee~


so the best part is expresi muka kot... sngt cool, relax n steady... dahi xde kerut2 mcm makcik tgh pk anak dara blom kawen2 lg.. sbb sblm ni sure kening or dari mcm buruk jer.. pd zaza lah, pd org yg menatap xthu la pulak.. then, sblm2 ni suke amik pic dr angel yg sama xpun dr arah atas, tp this pic ntah angin taufan mane yg membuatkan pic ni diambil dr angel bawah... =)


so cik mia, hope ianya memuaskan hati anda...


TARIK TUTUP : 15 JULAI 2010




ok, assigment terakhir ialah misi meng-tag mangsa seterusnya...
jeng jeng jeng...


kak myna

ulat comel

cik zira

Isnin, 5 Julai 2010

Kahwin??? Ooo Tidak...

kalo bf korg ajak bincang pasal kawen, ape korang rase??? happy ke?? sedih ke?? kecewa ke?? atau apa??


straight to the point la ea, aku xreti nk berkias-kias bagai... seriously, aku rasa marah dan takut... sila lempang muka aku deras-deras okey!! why?? mgkin aku rasa aku masih muda utk fikirkan benda-benda 'dewasa' ni... (muda konon, umo dah 20++)


aku xnmpk 'kebahagiaan' dlm rumah tangga,.. xbermakna aku xde nafsu utk berkahwin.. sape xnak kawen der, buat pelamin ala-ala singgah sane istana, baju lak glamour kalah time Dato' Siti bersanding, kek bertingkat-tingkat... bjalan lak bkepit dgn lelaki pojaan hati... dh time tu da xde yg nk larang korg bkepit bagai nak gile, so bkepit je laaa...


tp..


aku btul2 xnk fikir benda tu... sumpah!!


aku takut time bcinta je semuanyeee manis... gentut pun bau wangi.. eh eh, bf aku kentut tetap bau ______ okeyyy.. sape yg bau wangi tu mmg ade mslh mental wa ckp lu... bila dh kawen, perangai btukar jadi zombi... marah ikut suke hati, keluar pkataan-pkataan yg xenak didgr, senang-senang nak naik tangan, komplen itu ini xhabis2... arghhhh!!! aku tlalu fikir benda xelok ke??


nak pulak skg ni buka je internet artis itu bercerai, artis ni main kayu tiga empat lima enam... artis ni rampas laki org, OPSSS!!! haaa... mcm mane tu??? sape nk jawab,,, spatutnye diorg kena la jd role model pd kita-kita ni semua... nmpk sngt yg duit xdpt nk bg 'kebahagiaan'...


aku dh 2x naik turun court utk selesaikan kes cerai... kes cerai sape, xpyh ckp la... tp mereka adalah org2 yg terdekat dlm hidup aku... kali pertama, kes si isteri mintak cerai sbb suami malas nk bekerja then xbg nafkah utk anak... kali kedua, kes yg lebih kurang sama jgk... tp si suami xpernah lupakan tanggungjawab, xpernah timbulkan masalah.. tp si isteri pulak, saje-saje nk mintak cerai atas desakan keluarga dan kerelaan hati... ade ke mcm tu??






yg menambahkan bengang aku tu, kedua-dua kes cerai tu dh ade sorg anak.. kes cerai yg pertama tu, time diorg bercerai anak bru masuk umo setahun.. yg kes kedua, anak baru je 8 bulan... eh kalo korg nk divorce ke nk ape ker lantak la, tp knape stelah ade anak??? kenapa tak sblm korg dpt anak??!! xkesian ke anak-anak jd mangsa keadaan... WTF lah!! see... aku mmg serius kalo bab2 kawen cerai ni.. cpt sngt naik angin...


so sorry la kpd bf aku... bkn tak sayang, tp ntah laa.. xde sape yg akan faham dgn jiwa aku... pd aku, perkahwinan ni xde jaminan utk aku hidup bahagia... nmpk statement aku mcm cilake je kan.. tp tu la yg aku rasakan skrg ni.. kalo ade seseorg yg bleh ubah persepsi aku ni, mmg aku tabik hormat melutut la... xtipu punyee...



'habis tu yg ko couple ape hal???'




haaa... ni soalan baik punyee..
xde makhluk pun atas dunia ni yg tak nak disayangi dan dicintai... ceewaaaahhh!! kucing pun suke kalo kite syg kt dia, nnt tiap2 hari dia gesel kt kaki baik punyee kan... mcm tu gk la ngan aku, aku pun nk jugak la rase dicintai tu semua... tp bila masuk bab kawen, automatic aku jadi takut.. faham tak takut?? ala takut laaaa.. takut.. T.A.K.U.T!! phm?? haaaa paham pun..  =.="


mgkin takut pd diri sendiri, takut xdpt bg komitmen lps bergelar isteri nnt... takut ape yg aku buat nnt suami aku condem xhabis.. yelah, aku ni bkn pmpuan sejati sngt, brutal je lebih... hal2 keje umah ni lulus, cuma bab2 masak je kurang... aishh...


setiap kali bincang hal ni jgk la aku bergadoh ngan bf.. bkn la bgadoh cuma dingin... xmesra sngt mcm biasa.. bkn aku xsyg ke hape, pd aku kalo boleh nk sngt lah hubungan kami ni smpai ke jinjang pelamin.. bukan stakat tu jer, kalo boleh nk sama-sama hembus nafas terakhir... haaaa kan dah jiwang... huhu.. tp tu lah, masalahnye diri aku la pulak!!





im sorry sayang =(





nota tangan :
kalo lah doremon ade alat yg menjamin kebahagiaan rumah tangga, dh lama aku mintak... huhu.. tak pun alat yg boleh meyakinkan diri aku pun dh cukup kot...

Ahad, 4 Julai 2010

Orang Tu Baru Balik Honeymoon

~..monday blues...~


hakhakhak... tetibe amik status kak ipar aku kat fb...
tp mmg pun hari isnin la paling malas skali yg pernah aku rasakan... tp skg pd aku dh xde istilah monday blues tu, sbb tgh bcuti pnjg.. hehe.. 


ok, smlm dlm pkul 10 smbilsmbil tgk mentor 4, mak ayah dh blk dr sarawak... perhhh, berkotak-kotak jgk la buah tangan dr sane.. antaranya buah salak dan kek lapis sarawak semestinyaa.. yg lainlain tu makanan tradisional diorg, salah satunya halwa rambut... huhu.. sodapp jugak.. ;)


dsbbkan camera aku dh bg pada Lala.. so xdpt la nk snap semua buah tangan dr sarawak tu.. so aku google aje gambar2 semua tu.. skg dlm proses nk beli camera baru.. sob sob sob..







mak ayah aku punye la excited cerita pasal kek lapis sarawak ni... sbb diorg terus pergi kt kilang yg buat kek ni.. dpt pengalaman buat kek lapis, then dpt rasa percuma semua jenis kek lapis yg djual.. lps tu mahu tak borong smpai berkotak-kotak.. xsilap aku dkt 20 jns kek lapis yg mak aku bawak balik.. hehehe..


xde la plan nk habiskan semua.. kata mak nk kasi sedara-mara ckt, sbb diorg hari tu dtg tgk Lala sblm Lala masuk UNIMAS.. ade yg hulur-hulur duit bagai... kayo eh budak tu.. huhu.. n mgkin nk buat stock raya kot.. hehe.. akk ipar aku punye la tgh aim cuti raya, sbb nk balik makan kek lapis.. hahaha.. kan dh ngidam.. kuikuikui...





hah.. kenal tak buah ni?? ni la buah salak namanya... aku xberapa gemar sngt nk mkn, sbb rase dia masam2 kelat gtu.. makn tu makan la jgk, cuma ckt je lah... suke tgk kulit dia yg mcm tenggiling tu.. hahaha.. dlu susah nk dpt mkn buah ni, tunggu along balik dr sabah baru dpt mkn.. skg ni punyee la senang nk dpt.. pergi je Tesco, semua buah adeeeeeeee... hehe..


smlm mak aku ckp telefon ngan encik bf, amboiii bukan main lagi gelak ketawa bagai.. pelik jugak aku, sblm2 ni xde pun mak aku tu ramah mcm tu.. mgkin mood bru balik honeymoon agaknyee.. hahaha... lps tu bru la aku bckp dgn encik bf...


bf aku siap planning lg, hujung tahun ni nk pegi sarawak samasama.. pergi tgk Lala kt UNIMAS... haaa elok la tu, ni mesti jeles sbb dgr mak aku pergi sarawak... kuikuikui... aku xde hal, asal ade org belanja, smpai hujung dunia pun aku ikut... lalala~ tp dia bg syarat lah, jgn suh dia dtg perlis sbb dia nk keja keras kumpul duit pegi sana... huhuhu.. mak oiii..... kena tahan rindu smpai hujung tahun la gamaknye... =(






hah.. kenal tak ape ni?? ni la terubok masin yg djual kt sarawak nun... kt semenanjung xde eh??? huhu... aku ikan terubok bakar layan r cecah plak ngan air asam, mmg terangkat lah.. tp terubok masin ni bru nk try.. maklum lah, ikan ni kan kaya dgn tulang-tulang yg bisa buat aku tercekik.. hehe..






nota tangan :
thanks to uncle google utk gmbar2 diatas
lps ni dlm usaha nak makan kek lapis... nak try semua jenis... hehehe

nuffy

Pengikut