Isnin, 12 Julai 2010

Eh, Aku Bukan Lawyer..







ok lately ramai pulak yg kasi soalan cepu mas kat aku.. tnye aku lawyer ker, peguam syariah ker.. kagum seketika... hehehe.. ni semua gara-gara status dkt blog aku ni lah...


ok, aku nk clear dlu keadaan yg kalau-bilau yg melanda blog aku ni.. meh sini cek nak habaq, aku bekas pelajar jurusan Pengurusan Teknologi Perakaunan.. xde kena mengena pun dgn law, cuma last sem dulu ade gk aku blajar subjek law.. itu pun xde la smpai masuk hal elwah syariah..


so, status di atas semata-mata status.. xde kaitan sama ada aku ni lawyer atau doktor, atau engineer.. clear??


18hb ni aku akan menjadi saksi kpd sebuah kes penceraian sepasang suami isteri yg dulunya sangat2 bahagia... tp skrg?? hanya Allah je yg tahu... alhamdulillah dr segi hak penjagaan anak masing2 xde masalah.. so xde file untuk menuntut hak penjagaan anak.. kalo tak lg pnjg lah kes ini...


skrg ni aku cuma mampu berdoa, semoga 18hb nanti akan berlaku satu keajaiban dimana si isteri menarik semula semua dakwaan dan lafaz talak tidak berlaku.. pendek kata, xjadi bercerai.. kembali utk sama-sama membina rumah tangga yg bahagia.. tp, mungkin tu agak mustahil.. ape2 pun semua tu kuasa Allah.. 


esok aku akan balik kmpg,
mungkin xkan aktif ber-blogging buat satu tempoh yg agak lama..
mungkin seminggu, atau dua minggu..
ikut keadaan lah.. 


nak cari ketenangan utk hadapi 18hb nanti...


so, kpd yg singgh blog aku.. thank you so much.. nnt aku dh selesai semua benda, aku akan kembali ke alam maya ni.. aku akan mbalas semua kunjungan korg, jgn risau k.. 
hutang tag akan aku langsai nnt.. maaf ea kwn2.. masa tak mengizinkan skrg ni..


cuma yg aku risau pasal contest dan GA yg aku join..
kalo aku bertuah mcm mana yer??? huhu
dlm sedih2 mcm ni hadiah tetap jgk nakkkk... wahhh sengal gilerr..
ade idea x??? kuikuikui







nota tangan :
baik buruk kejadian semuanya pulang kepada zat-Nya.. semoga kita menjadi lebih tabah dgn setiap dugaan dan ujian yg menimpa.. sesungguhnya disetiap keperitan, kemanisan menanti..

15 ulasan:

PinQib berkata...

so.. kire macam lawyer x rasmi la ni>>

Jum singgah belog Pink!

Takdir yang mendukacitakan! !

hudhud berkata...

siapa yg bercerai? ish ish ish pening i huhu

DuniakuAbstrak berkata...

ok..tapi gaya lawyer ada gak la..tu smua saspek ko lawyer kot...haha

Chybee berkata...

banyaknye kes cerai now. harap2 xjadi kt kita semua kan

ardinihumaira berkata...

morning dear! balik kg elok2 ye..

zaza berkata...

PinQib : haaa lebih kurang mcm tu lah.. hahaha


hudhud : next entry i'll story k.. now, biar masa berlalu dlu.. huhu


DuniakuAbstrak : tu la pasal.. ade gaya lawyer kot aku ni... hehe.


chybee : tu lah.. smoga Allah lindung kita dr perkara2 yg mcm ni... aminn



kak dni : morning!!! thanks kak dni.. sedih ni nk tggl blog.. huhu

cleoputri berkata...

suka kat nota tangan itu.

Sha-na.Szied berkata...

alhamdulillah igt kamu yg minta cerai ke ..naudzubillah.. nih tuan punya bdana da kwin lom?

m'balas kunjungan dari
belog saya

Cik Num-Que berkata...

zaza: gudluck for me yeah. and thanks for visit my blog..friends oka??

nurayunni berkata...

saksi??
mcm bez jer bunyi..

Aidi-Safuan berkata...

eleh, lawyer x nak ngaku plak. :P

Arra JaSmY berkata...

owh..baru nak tanye,dah terjawab.ahaks.:)..insyaALLAH,segala yang berlaku psti ade hikmahnye.:)

zaza berkata...

cleoputri : hehe.. kalo sukee amik la iktibar ;)


Sha-na : hehe,.. tuan punye blog blom kawen lg.. masih menanti pujaan hati.. ;)


cik num-que : haha.. op kos darl!! =)


nurayunni : humm.. best ke? saksi benda baik2 xpe gk, ni saksi kes cerai.. sadis btol.. huhu


aidi-safuan : haha.. i'm a lawyer buruk!! kekeke


arra jasmy : dh terjawah ek?? bagus2.. hehe.. tu lah, harap2 bnyk hikmah dsebalik semua ni..

xazryx berkata...

hadapi la dgn hati yg tenang ye .insya-allah .

diraja22 berkata...

semuanya ketentuan illahi..

nuffy

Pengikut