Jumaat, 23 Julai 2010

Kawan Itu Penting Kot




~...assalamualaikum...~


aku sbenarnya xsuke nk buka topik kawan, nak-nak pulak kawan karib dlm bahasa omputihnyer bestfriend.. eeewww.. geli lah lobang telinga aku!!


bukan aper, pd aku, zaman skrg ni mmg susah nk cari kwn baik. kawan sekadar bile senang je yg bercambah bagai kulat tumbuh after hujan... hehehe.. nk cari kwn time kite susah almaklum lah sikit punyeee payah..


sedia mklum mmg aku spesies yg bnyk kwn lelaki.. menerut mereka, aku ni easy going.. no gedik2.. no terkinja-kinja bagai nak giler.. that's y kot aku ramai kwn lelaki.. kwn pmpuan lak bkn xde, tp mmg tabik la sape bleh bkawan ngan aku ni.. mulut laser nk mampos.. aku jenis straight to the point kalo aku xpuas hati ngan sesuatu benda... then, mybe ade sesetgh pmpuan yg xske mcm tu.. terpulang lah..


hari ni xsangka pulak kawan lama skolah aku dtg umah ajak merewang.. mmg xsangka dia nk dtg umah.. sanggup dtg jauh2 dr kedah nuuuu.... katanya sbb nk bg aku happy sikit memandangkan status fb aku lately mcm org mati suami.. hahaha.. ayat longkang punyee, bleh tahan jugak minah ni.. then, tunggu ape lagi.. jom jalan-jalan cari makan ;p






aku dilayan bagai anak raja.. acece..
Yana bawak jalan2, pusing dunia Perlis..
belanja makan lagiiiii....






ni lah kawan aku, Liyana  a.k.a Yana
walaupun belanja mkn kt tmpt cikai2 jew, tp ok aper,
bkn senang nk dpt org belanja mkn free2...
korang ade???
xder kan kan kan.. hahahaha
punyee sukee minah ni, ayam dia besooo penuh pinggan..
senyum nmpk gigi la jawabnyer..


hah??
ape??
aku makan ape??
oooo.. meh tgk sini

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*




tadaaaaaaaaa!!

ko-teow hailam...
kuah dia sikit punyee masin, drh tinggi la aku lps ni..
tp xper, sodap lah jugekk.. boleh tahan..
good-good jer..


lps mkn singgh Guardian.. sape xthu guardian sila ketuk kepala sendiri yerk.. pompuan, kalo dh masuk guardian wallahu alam lah jawabnyer.. mau berjam-jam jugak.. last2 yg rembat pun sponge utk pakai foundation, cotton face, solution utk lens and veet... itu jer pun.. ingt nk tmbh koleksi lipstik, tp pk2 balik xpyh la kot... huhu





nota tangan :
pandai2 la korg memilih kawan.. cari la kawan mcm kawan aku tu.. xsengket, baik hati, sopan santun... bnyak duit... hahaha

7 ulasan:

Josh Healy berkata...

Hi, hope it's OK to contact you here. We would love to include your blog on our giveaway search engine: Giveaway Scout (http://www.giveawayscout.com). Have a look and if interested, use our online form to add your blog (http://www.giveawayscout.com/addblog/ ). thanks, Josh

pawaka19 berkata...

straight to the point..? bgus gak tu..aku tak suka org ckp belakang..n jgn jeles..akupun ada kawan yg belanja makan murah macam tu ;p

[z@ck] berkata...

kawan time senang mudah dicari..kawan time kita susah itu yang sukar dicari.glad you've found yours

=)

ardinihumaira berkata...

;) syoknya jejalan!

hans berkata...

kawan memang penting
tanpa kawan hidup kita pun susah juga


P/S : Review Filem : The Sorcerer's Apprentice Cool Giler Beb! Terbaik!

zaza berkata...

pawaka19 : hahaha.. npe lak aku nk jeles.. aku pun hadooo.. hehe


z@ck : hope bkekalan la zack oiii.. huhu


dni : a'ah syiokkk!!


hans : ye.. xdpt dinafikan tuuu...

Wawa~* berkata...

btul sangat. stuju. nak cari kawan susah senang sama2 yg xkan tinggalkan kita mmg susah. haish.

kotiau hailam nampak besttttt

nuffy

Pengikut