Khamis, 8 Julai 2010

Macam Lelaki Sangat Ke?




ohh ya.. hobi baru... time nak maghrib mcm ni ade je benda nk story  mory kt blog ni.. time tgh landing baik punye, xde benda nk buat, satu habuk idea pun tarak...


td lps asar atok aku dtg umah, mcm biase r, sbagai cucu mithali ni kena la tunjuk muka... walaupun tgh syiok on9 fb, tpksa la out kjap.. demi atok tercinta.. ngeh ngeh ngeh.. ni bukan bodek ea, mmg aku cucu yg paling rapat ngan atok since kecik2 taw... sila bangga k!!


tgh-tgh syiok bersembang, tetibe nenek aku ckp.. 'zaza ni mcm jantan noooo....' haaaa.. amik aku!! org ckp, org tua-tua punye telahan betul.. susah sngt la nk salah.. so, utk mpertahankan diri, walaupun sebenarnya xbleh nak tahan, jawab laa balik... 'eh, ape lak nek, ni rambut da pnjang menjurai, baju pun ikut cutting badan, xkan mcm jantan lg kot nek...?' atok aku gelak jer, smbil tepuk2 belakang aku.. atok aku memang hobi dia kalo bab-bab tepuk belakang ni.. nk tersedak aku dbuatnye...







kalo korg nak taw, dulu aku kecik2 dh mcm tomboi... yelah aku ade 4 org abg.. akak xde lak tu... mane abg aku pegi, semua aku ikut... time pegi lastik burung kt dlm hutan yg bnyk nyamuk tu pun aku ikut gak.. dr kecik r kena ragging ngan abg-abg aku ni.. ade satu ayat yg aku ingt smpai skrg, abg aku ckp 'jadi pmpuan jgn slalu nangis, nampak sangt lembik!!' cissss... mcm syial jer ayat...


sejak pd tu kalo aku jatuh pokok ker, kena langgar basikal ker, kena pukul ngan mak aku ker, semua aku da xnangis.. cuma tarik muka masam lps tu bkurung dalam bilik... hahahaha... gila betul la, berkesan smpai skrg.. tp xde la aku xpernah menangis langsung, cuma kuantiti air mata aku dlm setahun xmcm perempuan2 lain kat luar sana... hahaha... sila bangga!!


but, semua tu berubah bila aku mula fall in love with my bf... kekeke... dlu sblm kitorg couple, aku la member baik dia.. suar pendek tu dh mmg wajib, rmbut tu mcm ade xde jer lg pun pakai cap.. slalu jer membontoti beliau, mane dia lepak, mane dia pergi.. org lain semua ckp kt bf aku.. 'sian la ko Has, nnt dapat bini tomboi....' perhhhh!!! mulut mmg bau longkang..


tp lps je result SPM kuar, time tu kitorg tpksa berpisah.. aku smbg blajar kt Kelantan bf aku smbg kat Johor jer.. anak mak, mane boleh berpisah... ciss!! kutuk bf sendiri
sejak dr tu la aku mcm dh berubah kpd girly ckt.. dh pndai simpan rambut pnjg, dh pndai tindik telinga, dh pandai pakai baju muat-muat... hahaha... so, lps habis tahun pertama kt kelantan, baru aku balik johor jumpa bf aku.. sejak dr tu la cinta berputik... weeee~


mgkin dia teruja tgk perubahan aku kot.. dh xde lagi istilah 'minah tegar' utk aku.. so, berubahan aku ni of course la mak aku suke sngt, sbb dia dh boleh bangga ada anak dara yg 'perempuan'... bukan main mak aku puji bf aku, sbb berjaya ubah aku jd smpai mcm gini... pd hal, aku terikut-ikut roomate aku jer.. tp xpe la, at last sudi jugak mak aku pandang wajah aku.. lalala~







kt sini aku nk tegaskan yer..

'nenek!! itu zaza yg dlu nek, za yg sekarang dh pndai wat keje-keje rumah, dh pndai masuk dapo.. cuma kalo dr segi percakapan tu jer yg slack banyak.. hahaha.. lps tu gaya berjalan, cara bersalam, itu je yg blom berubah.. tunggu la, kena amik masa utk berubah sepenuhnya..'




after 3 years being together with u...
diakui mmg masih bnyk kekurangan, tp aku sedang mencuba utk perbaiki semua..

5 ulasan:

QieFLy si Dolce berkata...

agresif itu seksi wakakaka......... :P

zaza berkata...

QieFLy : aah.. seksi la sngtttt.. hehe

AiZ berkata...

aiz suka kawan ngan tomboi.. open minded ^_^



Aiz latest entry
How to be profesional blogger
babysitter attacked by a cat brutally! must watch!
Idea untuk susun wayar komputer

zaza berkata...

AiZ : dulu zaza mmg kawan dgn lelaki jer.. pmpuan mmg xpndg pun... hehe..

ardinihumaira berkata...

awww... cun la.. mana ada nampak tumbui hehe

nuffy

Pengikut